Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τι θα κάνει η κυβέρνηση με τις διατλαντικές συμφωνίες εμπορίου
Τι θα κάνει η κυβέρνηση με τις διατλαντικές συμφωνίες εμπορίου  thumbnail

Τι θα κάνει η κυβέρνηση με τις διατλαντικές συμφωνίες εμπορίου

Την συνεισφορά των Ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων σε επίπεδο ανταλλαγής πληροφοριών και τοποθέτησής τους σε τεχνικά ζητήματα που μπορεί να προκύψουν, στο πλαίσιο της διερεύνησης του περιεχομένου και των διαδικασιών σύναψης διατλαντικών εμπορικών συμφωνιών, ζητεί ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νίκος Βούτσης από τους ομολόγους του.


Ο κ. Βούτσης ανέλαβε την πρωτοβουλία να αποστείλει επιστολή στους Προέδρους των Ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων, με την οποία τους ενημερώνει για τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής από την Βουλή των Ελλήνων, για το περιεχόμενο και τις διαδικασίες σύναψης των διατλαντικών εμπορικών συμφωνιών (ΤΤΙΡ, CETA, TISA).


Όπως τους γνωστοποιεί ο κ. Βούτσης, η επιτροπή αυτή σχεδιάζει την έκδοση μιας γνωμοδότησης σχετικά με την προσωρινή εφαρμογή της CETA, πριν το Συμβούλιο της ΕΕ αποφανθεί για το ζήτημα, τον Οκτώβριο του 2016 και τους επισημαίνει τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των Κοινοβουλίων πάνω στο ζήτημα αυτό.


Ο Πρόεδρος της Βουλής, εκφράζει ταυτοχρόνως τη βούληση για τη θεμελίωση ενός ουσιαστικού διαλόγου, τόσο μεταξύ των εθνικών κρατών, όσο και με τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τα αρμόδια όργανα, με σκοπό την ευρύτερη δυνατή πληροφόρηση και την παρακολούθηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας.


Εξηγεί επίσης, ότι μια από τις επιδιώξεις της επιτροπής είναι να εδραιώσει διμερή επικοινωνία με τους ευρωβουλευτές και με τα αρμόδια όργανα, προκειμένου να παρακολουθεί τη διαπραγματευτική διαδικασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και η θεμελίωση ουσιαστικού διαλόγου με κάθε αντίστοιχη πρωτοβουλία, σχετική με τις Εμπορικές Διατλαντικές Συμφωνίες σε επίπεδο εθνικών κρατών, και η ανταλλαγή κάθε είδους σημαντικής πληροφορίας (π.χ. ψηφίσματα, γνωμοδοτήσεις κλπ.).


Καταλήγοντας στην επιστολή του ο κ. Βούτσης, τονίζει εκ μέρους του ελληνικού Κοινοβουλίου, ότι θα εκτιμούσε ιδιαίτερα τη συνεισφορά των ομολόγων του αναφορικά με την ανταλλαγή πληροφοριών και επισημαίνει ότι θα βοηθούσε ιδιαίτερα εάν μπορούσαν να προσφέρουν τις απόψεις τους σε τεχνικά ζητήματα που μπορεί να προκύψουν.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ


 


Διαβάστε ακόμη:


 


http://www.boro.gr/139713/ti-tha-synepagetai-h-proswrinh-efarmogh-ths-ceta-ths-emporikhs-symfwnias-metaksy-ee-kanada


 


http://www.boro.gr/138100/eseis-ti-kserete-gia-to-ttip


 


http://www.boro.gr/138693/ti-tha-shmanei-gia-agrotika-kai-kthnotrofika-proionta-h-ttip


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X