Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Twitter: έκλεισε 235.000 λογαριασμούς σχετικούς με "τρομοκρατία"
Twitter: έκλεισε 235.000 λογαριασμούς σχετικούς με "τρομοκρατία" thumbnail

Twitter: έκλεισε 235.000 λογαριασμούς σχετικούς με "τρομοκρατία"

Ο ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης Twitter έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία κατέστη δυνατή η αναγνώριση μηνυμάτων με περιεχόμενο "φιλικό προς τους τρομοκράτες" και γι' αυτό έκλεισε από τον Φεβρουάριο 235.000 λογαριασμούς. Tην κίνηση αυτή του Twitter στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας μετέδωσε το πρώτο δίκτυο της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ARD.


Ο ιστότοπος έδωσε για πρώτη φορά αριθμούς για το κλείσιμο τέτοιων λογαριασμών τον Φεβρουάριο. Από τότε "η ανθρωπότητα έζησε ένα κύμα αποτρόπαιων τρομοκρατικών χτυπημάτων σε όλο τον κόσμο", όπως αναφέρει σχετική ανάρτηση του Twitter. "Καταδικάζουμε δριμύτατα τέτοιες πράξεις και θεωρούμε εαυτούς υποχρεωμένους να εξαλείψουμε τις εκκλήσεις για υποστήριξη της βίας και της τρομοκρατίας στην πλατφόρμα μας".


Το Twitter πιέζεται να προστατεύσει την ελευθερία της έκφρασης, αλλά παράλληλα να μην προσφέρει το βήμα από το οποίο "οι τρομοκράτες καλούν σε πράξεις βίας και στρατολογούν μαχητές". Η εταιρεία, σύμφωνα με δικά της στοιχεία, κατάφερε "να αναγνωρίζει με μεγαλύτερη ευκολία κείμενα με τρομοκρατικό περιεχόμενο" ώστε να κλείνει λογαριασμούς. Από πέρυσι το ποσοστό των καθημερινών κλεισιμάτων λογαριασμών με τρομοκρατικό περιεχόμενο αυξήθηκε κατά 80%. "Μαγικός αλγόριθμος" για την εξάλειψη των τρομοκρατών πάντως δεν υπάρχει, σύμφωνα με το Twitter.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X