Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / "6.000 πληροφοριοδότες έχει η Τουρκία στη Γερμανία"
"6.000 πληροφοριοδότες έχει η Τουρκία στη Γερμανία" thumbnail

"6.000 πληροφοριοδότες έχει η Τουρκία στη Γερμανία"

Η Άγκυρα έχει 6.000 πληροφοριοδότες στη Γερμανία, δηλαδή, ένα δίκτυο πρακτόρων μεγαλύτερο από εκείνο που κατάφερε η Στάζι να δημιουργήσει στην πρώην Δυτική Γερμανία, σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt.


Γερμανοί βουλευτές ζητούν να επανεξεταστεί η συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών.


Οι πρακτικές που εφαρμόζει η Τουρκία σε γερμανικό έδαφος απασχολούν σοβαρά πλέον τη γερμανική πολιτική.


Η επιτροπή ελέγχου του γερμανικού Κοινοβουλίου ζήτησε ενημέρωση για το θέμα αυτό από την Άγκυρα.


Ο βουλευτής Χανς-Κρίστιαν Στρέμπελε δήλωσε στην Die Welt ότι θα θέσει το θέμα αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές της Βουλής.


Υπάρχουν "μυστικές δραστηριότητες" της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ). Η Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, η Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) και η Αστυνομία της Γερμανίας θα πρέπει επειγόντως να εξετάσουν τη συνεργασία τους με την Τουρκία, "διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουν συνένοχες σε αξιόποινες πράξεις", πρόσθεσε ο Στρέμπελε.


Ο επικεφαλής της επιτροπής ελέγχου του γερμανικού Κοινοβουλίου, ο χριστιανοδημοκράτης Κλέμενς Μπίνιγκερ, προτίθεται να βάλει σύντομα το θέμα στην ατζέντα του: "Οι τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία δεν έχουν επιπτώσεις μόνο στην ασφάλεια, αλλά πιθανόν, επίσης και στη συνεργασία των υπηρεσιών πληροφοριών", δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα.


Oι δραστηριότητες της ΜΙΤ στη Γερμανία φαίνεται να είναι ευρύτερες από όσο ήταν γνωστό μέχρι σήμερα.


Σύμφωνα με πολιτικό αρμόδιο για θέματα ασφαλείας, η ΜΙΤ παράλληλα με ένα μεγάλο αριθμό απασχολούμενων ως πρακτόρων, έχει στη Γερμανία ένα δίκτυο 6.000 πληροφοριοδοτών. Αναλογεί, δηλαδή, ένας πληροφοριοδότης σε 500 πολίτες τουρκικής καταγωγής.


"Δεν πρόκειται, πλέον, για απλή συγκέντρωση πληροφοριών, αλλά ολοένα και περισσότερο για καταστολή μέσω πληροφοριών", είπε στη Die Welt o εμπειρογνώμονας για θέματα μυστικών υπηρεσιών, Εριχ Σμιτ-Εενμπόομ.


Η πυκνότητα του δικτύου παρακολούθησης είναι τεράστια: "Ούτε η Στάζι δεν μπόρεσε να δημιουργήσει στην τότε Δυτική Γερμανία ένα τέτοιο στρατό πρακτόρων" πρόσθεσε.Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ, enikos.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X