Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / "Το χρέος του Βερολίνου δεν παραγράφεται"
"Το χρέος του Βερολίνου δεν παραγράφεται" thumbnail

"Το χρέος του Βερολίνου δεν παραγράφεται"

ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουρή, εφημερίδα 'Realnews'


Το «πράσινο φως» προκειμένου να διεκδικήσει την πλήρη ικανοποίηση των αξιώσεων των υπηκόων της έναντι της Γερμανίας για το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές επανορθώσεις δίνει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με το πόρισμα που απέστειλε στη Βουλή και παρουσιάζει η 'Realnews'.


Παράλληλα, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους περιγράφει τον οδικό χάρτη που σε νομικό επίπεδο πρέπει να ακολουθήσει η χώρα, ώστε να καταστεί δυνατή η επιτυχής διεκδίκησή τους.


Το πόρισμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στο σύνολό του είχε παραδοθεί, χωρίς να αξιοποιηθεί, στην ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών -υπενθυμίζεται ότι το είχε ζητήσει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος όμως εν συνεχεία αποχώρησε από την ηγεσία και αντικαταστάθηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο- ενώ αντίγραφο εστάλη και στον Πρόεδρο της Επιτροπής της Βουλής για τις γερμανικές αποζημιώσεις, Τριαντάφυλλο Μηταφίδη.


«Από τη δική μας την πλευρά, της διακομματικής, θα υπάρξει μία καμπάνια σε ευρωπαϊκό επίπεδο και μέσα στην ίδια τη Γερμανία που έχουμε πάρα πολλούς υποστηρικτές, οι οποίοι λένε ότι πρέπει να απαλλάξουν τις νεότερες γερμανικές γενιές από τις απίστευτες αυτές θηριωδίες που έχουν διαπράξει οι ναζί» δήλωσε ο Πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.


«Το ζήτημα αυτό άπτεται των διακρατικών σχέσεων, δεν είναι ένα απλό ζήτημα, αλλά δεν μπορεί το γερμανικό κράτος να εφαρμόζει για τον εαυτό του μία απαράδεκτη ασυλία η οποία δεν πατάει πουθενά» σημείωσε ο Πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις.


Ερωτηθείς για το αν θα δημιουργηθεί μία κοινή στρατηγική από όλα τα κόμματα για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων ο κ. Μηταφίδης απάντησε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μη δημιουργηθεί, είναι πολύ κακό να κάνεις αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ξεχνώντας ότι το πόρισμα αυτό είναι προϊόν εργασιών. Δεν έχουν κανένα λόγο να μην συμφωνούν» και πρόσθεσε ότι εντάσεις «έχουν δημιουργηθεί την τελευταία στιγμή στα πλαίσια μίας τυφλής αντιπολιτευτικής τακτικής».


Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ της Realnews στο παρακάτω λινκ


http://www.real.gr/Files/Articles/Document/530406.pdf


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X