Αρχική / Teens / 5 τρόποι να φροντίσεις σωστά τα piercing σου
5 τρόποι να φροντίσεις σωστά τα piercing σου  thumbnail

5 τρόποι να φροντίσεις σωστά τα piercing σου

Aνεβάζουν το… coolness σου στα ύψη ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνεις, ενώ σίγουρα προσθέτουν το κάτι παραπάνω στο look σου χωρίς να προσπαθήσεις και πολύ. Τα piercings έχουν άλλο ένα καλό: τη στιγμή που θα τα βαρεθείς, απλώς βγάζεις το σκουλαρίκι και αυτό ήταν. Επειδή όμως μιλάμε ουσιαστικά για ένα ξένο σώμα που συνυπάρχει με το δικό σου, τα piercings θέλουν ιδιαίτερη προσοχή από εσένα. Όχι κάτι δύσκολο και ιδιαίτερο που δεν μπορείς να κάνεις, μόνο λίγα προσεκτικά βήματα σαν αυτά που θα διαβάσεις παρακάτω: 


1. Ζήτα να κάνεις το piercing με βελόνα και όχι με πιστόλι 


Το πιστόλι μπορεί να είναι γρήγορο και να νομίζεις ότι είναι και πιο ασφαλές, όμως στην πραγματικότητα είναι προτιμότερο το τρύπημα να γίνει με βελόνα. Το πιστόλι σπρώχνει το δέρμα σου προς τα έξω και συνεπώς κάνει περισσότερη ζημιά, σε αντίθεση με τη βελόνα. Άσε που είναι πολύ ευκολότερο να την αποστειρώσεις από το πιστόλι. Όπως και να χει όμως, ακόμα κι αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις την τρύπα με τη βελόνα μη φοβηθείς το πιστόλι. 


2. Μη χρησιμοποιήσεις οινόπνευμα ακριβώς μετά για να το καθαρίσεις 


Κι όμως, με το οινόπνευμα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξηράνεις την περιοχή με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν οι πιθανότητες κάποιας μόλυνσης. Αντιθέτως, προτίμησε το σαπούνι και το νερό. 


3. Φρόντισε να είναι υποαλλεργικό το σκουλαρίκι 


Η καλύτερη επιλογή είναι το ανοξείδωτο ατσάλι ή χρυσός. Και αυτό γιατί πολλές κοπέλες εμφανίζουν αλλεργική αντίδραση σε οποιοδήποτε άλλο υλικό χωρίς μάλιστα να το ξέρουν πριν κάνουν την τρύπα. 


4. Γύρνα το σκουλαρίκι μέσα στη μέρα μόνο όταν είναι υγρή η περιοχή 


Το πρώτο πράγμα που θα σου πει και η ειδικός όταν κάνεις την τρύπα είναι ότι θα πρέπει να γυρίζεις το σκουλαρίκι κάποιες φορές τη μέρα. Αυτό όμως που ίσως παραλείψει να σου πει είναι ότι το… γύρισμα θα πρέπει να γίνει όταν καθαρίζεις την περιοχή για να αποφύγεις τον ερεθισμό. 


5. Άφησε εκτός οτιδήποτε μπορεί να το ερεθίσει 


Αρώματα, προϊόντα με βάση ή που περιέχουν αλκοόλ, λακ και αποσμητικό μπορούν να ερεθίσουν ένα φρέσκο piercing. Γι' αυτό απόφυγε να τα ψεκάσεις εκεί. Ακόμα, αν τρύπησες τα αυτιά σου απέφυγε στην αρχή τα πολύ στενά ακουστικά. 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X