Αρχική / More / Life stories / Μάικλ Φελπς: Πώς η κατάθλιψη και το αλκοοόλ παραλίγο να τον καταστρέψουν- Η άστατη ερωτική του ζωή
Μάικλ Φελπς: Πώς η κατάθλιψη και το αλκοοόλ παραλίγο να τον καταστρέψουν- Η άστατη ερωτική του ζωή thumbnail

Μάικλ Φελπς: Πώς η κατάθλιψη και το αλκοοόλ παραλίγο να τον καταστρέψουν- Η άστατη ερωτική του ζωή

22 χρυσά μετάλλια, τέσσερα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στο ίδιο αγώνισμα και το σπάσιμο ενός Ολυμπιακού ρεκόρο το οποίο κρατά περίπου… 2.000 χρόνια. Aυτά ήταν κάποια από τα κατορθώματα του Μάικλ Φελπς που ενθουσιάσαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Τα πέντε χρυσά και το ένα αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε γράφουν το επικό τέλος ενός πραγματικού θρύλου της κολύμβησης. Μετά την μεγάλη του επιτυχία, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται και πως η απόφασή του είναι οριστική: «Πέτυχα τα πάντα, περισσότερα και από ότι ονειρευόμουν. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την καριέρα μου στα 24 χρόνια της κολύμβησης, αλλά τώρα είμαι ευτυχισμένος που όλα τελείωσαν. Το κορμί μου δεν αντέχει άλλο και θα αφοσιωθώ στους δικούς μου ανθρώπους. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους για τη συμπαράσταση και την αγάπη τους.


Αποτέλεσμα εικόνας για michael phelps olympics 2016


Αποτέλεσμα εικόνας για michael phelps olympics 2016


Έφτασε στην κορυφή, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν ήρθε αντιμέτωπος με την κατάθλιψη, το αλκοοόλ και την αποτοξίνωση. Μεγαλωμένος στη Βαλτιμόρη, γεννήθηκε στις 30 Ιουνίου του 1985. O πατέρας του υπηρέτησε για 28 χρόνια τις αρχές του Maryland State μέχρι που παραιτήθηκε το 2003, για να γίνει δάσκαλος οδηγών. Έχει άλλες δύο αδερφές οι οποίες ακολούθησαν το παράδειγμά του και ασχολήθηκαν με την κολύμβηση. Οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν μόλις 9 ετών. 


Αποτέλεσμα εικόνας για michael phelps young


Αποτέλεσμα εικόνας για michael phelps young


Λίγια χρόνια πιο πριν, όταν ήταν μόλις 7 ετών, ρίχτηκε στις πισίνες της Βαλτιμόρης. Δεν ήταν μόνο οι αδερφές του που τον επηρέασαν όμως, διότι διαγνώστηκε με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ). Η κολύμβηση συνεπώς ήταν ο καλύτερος τρόπος για να διοχετεύσει την ενέργειά του. Οι προπονητές του αμέσως αναγνωρίζουν το τελέντο του και μόλις στα 10 του χρόνια, καταφέρνει να πάρει το εθνικό ρεκόρ για την ηλικία του στα 100 μέτρα πεταλούδα. 


Αποτέλεσμα εικόνας για michael phelps young


Μόλις στα 15 του, το 2000 ήταν το θαύμα της κολύμβησης: έγινε ο νεαρότερος κολυμβητής που κατέρριψε παγκόσμιο ρεκόρ. Πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έφτασε στους τελικούς, δεν κατάφερε όμως να ανέβει στο βάθρο. Στη συνέχεια καταρρίπτει κάθε ρεκόρ. Το  2004 είχε γίνει ο "εξαιρετικός αθλητής, που ωστόσο δεν είναι τέλειος" και το 2008 ήταν πια ο "ανίκητος". Το 2012 υπήρχε μόνο μια λέξη… διαθέσιμη να τον χαρακτηρίσει επαρκώς: "θρύλος".


Αποτέλεσμα εικόνας για michael phelps young


Αποτέλεσμα εικόνας για michael phelps 2000


Η αρχή έγινε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, για να ακολουθήσουν πρωτιές και χρυσά ολυμπιακά μετάλλια στο ίδιο αγώνισμα και στο Πεκίνο, και στο Λονδίνο και τώρα στο Ρίο. Στη συλλογή του υπάρχουν συνολικά 26 μετάλλια. 


Αποτέλεσμα εικόνας για michael phelps medals


Τα γκρίζα σημεία της προσωπικής του ζωής: το αλκοοόλ και η μαριχουάνα


Κι ενώ καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ανεβαίνει τα σκαλιά του βάθρου και ο δρόμος πλέον προς την κορυφή είναι δεδομένος, κάποιες ατυχείς επιλογές του κόβουν τη φόρα. Σύμφωνα και με τον ίδιο, δεν είχε χρόνο για τον εαυτό του και άφησε πολλές από τις πληγές του παρελθόντος να βγουν στην επιφάνεια.


Αποτέλεσμα εικόνας για michael phelps


Το 2014 όταν οδηγούσε προς το σπίτι του, τον σταμάτησε ένα αστυνομικός γιατί είχε υπερβεί το όριο ταχύτητας. Τελικά όμως ήταν και υπό την επήρεια αλκοόλ. Πριν από ακριβώς δέκα χρόνια, είχε συλληφθεί ξανά για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Παραδέχθηκε την ενοχή του το 2004 και τέθηκε υπό αστυνομική επιτήρηση για 1,5 χρόνο, του επιβλήθηκε πρόστιμο 250 δολαρίων και υποχρεώθηκε να μιλήσει σε παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου για την κατανάλωση ποτών και την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, όπως επίσης υποχρεώθηκε να παρακολουθήσει μία συνάντηση της οργάνωσης «Μητέρες Εναντίον της Οδήγησης υπό την επήρεια Αλκοόλ».


Αποτέλεσμα εικόνας για michael phelps 2004 alcohol


Αποτέλεσμα εικόνας για michael phelps 2004 alcohol


Το 2009, μια φωτογραφία έκανε το γύρο του διαδικτύου όπου χρησιμοποιούσε ένα bong για να καπνίσει μαριχουάνα. Το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό τόσο για την καριέρα του όσο και για την… τσέπη του: τιμωρήθηκε με τρίμηνο αποκλεισμό από την αμερικανική κολυμβητική ομοσπονδία αλλά και η εταιρεία Kellogs δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του.Το 2014 όμως ήταν μια άλλη περίπτωση. Παραδέχτηκε την ενοχή του αλλά και το ότι αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα, ενώ ήταν η πιο σκοτεινή σύλληψή του και αυτή που τον στιγμάτισε περισσότερο. Οι δημοσιογράφοι είχαν κατασκηνώσει έξω από το σπίτι του με τις ελπίδες ότι θα τραβήξουν μια φωτογραφία του. "Δεν πήγαινα πουθενά.Ήμουν πραγματικά σε ένα σκοτεινό μέρος. Δεν ήθελα να ζήσω άλλο". Η ομάδα υποστήριξης που δημιουργήθηκε αυτόκλητα, ήταν που τον έπεισε να μπει σε κέντρο αποτοξίνωσης.


Αποτέλεσμα εικόνας για michael phelps 2004 alcohol


Ο προπονητής του Bowman πρόσθεσε: "Δεν ήξερε τι να κάνει με τη ζωή του. Ένιωθε πως είναι σε αδιέξοδο. Mια ημέρα του είπα "έχεις περισσότερα χρήματα από αυτά που θα χρειαστείς στη ζωή σου, άλλαξες ένα ολόκληρο σπορ, έχεις ελεύθερο χρόνο και παρ' όλα αυτά είσαι ο πιο δυστυχισμένος άνθρωπος που ξέρω. Τι σου έχει συμβεί;".


Αποτέλεσμα εικόνας για michael phelps rehab


Eίναι η στιγμή που αποφασίζει να μπει σε κέντρο αποτοξίνωσης και βλέπει την ανάρρωσή του ως πρόκληση: να κατακτήσει κι άλλα μετάλλια. Δίπλα του είχε και τις δύο αδερφές του: "Είπα, θα τα καταφέρεις. Θα μείνεις εδώ 45 ημέρες και ας δούμε τι μπορείς να κερδίσεις". Είχα αρχίσει να "σκαλίζω" πολλές από τις πληγές μου, πράγματα που δεν ήθελα να δω. Για χρόνια αντιμετώπιζα τον εαυτό μου ως αθλητή, αλλά όχι ως άνθρωπο. Πήγαινα σε συναντήσεις με άγνωστους και όλοι ήξεραν ποιος είμαι και με σέβονταν όχι για τα επιτεύγματα μου, αλλά ως άνθρωπο. Αυτό ήταν κάτι διαφορετικό. Ένα συναίσθημα που μου άρεσε όλο και περισσότερο, που με έκανε να νιώθω ευτυχισμένος".


Αποτέλεσμα εικόνας για michael phelps rehab


Ξεκίνησε λοιπόν την προετοιμασία του με βάρη και απλωτές στην μικρή πισίνα του κέντρου. Εκέι ωρίμασε, ηρέμησε και έφυγε αποφασισμένος. Τον Αύγουστο του 2015, όταν οι περισσότεροι κολυμβητές ήταν στο Παγκόσμιο του Κazan εκείνος τελούσε υπό τιμωρία. Πήγε στο εθνικό πρωτάθλημα του San Antonio και πήρε την πρώτη θέση στα 200 μέτρα πεταλούδα, με χρόνο 1.52.94''. Το πιο γρήγορο που είχε κάνει μετά το παγκόσμιο ρεκόρ του 2009. Μια μέρα αργότερα, κέρδισε στα 100 μέτρα πεταλούδα. Τερμάτισε σε 50.56''. Ήταν η πιο γρήγορη κούρσα που είχε κάνει, την τελευταία εξαετία. Αυτό ήταν: ο θρύλος είχε επιστρέψει. "Το λίπος του σώματος του έχει μειωθεί σημαντικά. Είμαι πιο αδύνατος από ποτέ. Δούλεψα σκληρά, ξεκουραζόμουν όσο έπρεπε, φρόντισα τον εαυτό μου και εύλογα ήλθαν τα αποτελέσματα", είχε πει λίγο πριν τους Αγώνες του Ρίο. 


Αποτέλεσμα εικόνας για michael phelps ποολ


Αποτέλεσμα εικόνας για michael phelps ποολ


Από το 2008 ένιωθε ότι δεν έκανε κάτι που τον γέμιζε, ενώ έχανε προπονήσεις. Τι τον έσπρωξε προς την κατάθλιψη; "Το σκέφτηκα πολύ και κατέληξα στο ότι μετά το 2008 ήμουν "άδειος". Πνευματικά, είχα "τελειώσει". Δεν ήθελα να κάνω άλλο αυτό που έκανα, αλλά ήξερα πως δεν μπορώ να σταματήσω. Οπότε, πίεσα τον εαυτό μου να κάνει κάτι που πραγματικά δεν ήθελε να κάνει. Για τέσσερα χρόνια έχανα τουλάχιστον δυο προπονήσεις κάθε εβδομάδα. Γιατί; Δεν ήθελα να πάω. Δεν ένιωθα ότι ήταν κάτι που ήθελα να κάνω. Έλεγα "γ… το, θα κοιμηθώ. Συνήθως, έχανα τις Παρασκευές για να κάνω τριήμερο".Όταν επέστρεψε από το Λονδίνο είναι η πρώτη φορά που ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί, κάτι όμως που δεν ακολούθησε. Στις διακοπές του στο Cabo San Lucas, την άνοιξη του 2013 οι φίλοι του τον προκάλεσαν σε ένα αγώνα, στην πισίνα του ξενοδοχείου. Δεν πήγε "αλλά η ιδέα της επιστροφής στις πισίνες μπήκε στο μυαλό μου". Είχε πάρει 13 κιλά. "Πήρα τηλέφωνο τη μητέρα μου και τις αδελφές μου και τους είπα ότι ήθελα να πάω στο Ρίο". Τηλεφώνησε και στη μητέρα του αλλά και στον προπονητή του ο οποίος τον είδε αποφασισμένο, χωρίς όμως να έχει αλλάξει τις… κακές του συνήθειες: να τζογάρει και να πίνει. Κατάφερε όμως όλα να τα ξεπεράσει και να πιάσει πάλι κορυφή. Η άστατη προσωπική του ζωήΗ γυναίκα σήμερα πίσω από το θρύλο είναι η Νικόλ Τζόνσον, πρώην «Μις Καλιφόρνια» που σήμερα διαχειρίζεται το ίδρυμα «Μαικλ Φελπς». Γνωρίστηκαν το 2007 στα ESPY Awards όταν εκείνη έκανε την πρακτική της, ως δημοσιογράφος. Και οι δύο τότε ήταν 22 ετών. Μένουν μαζί μέχρι το 2008, όποτε και έρχεται ο πρώτος χωρισμός για να ενωθούν ξανά το 2010. Ένα χρόνο μετά ξαναχωρίζουν όμως δεν μένουν αρκετό καιρό ακόμα χωριστά. Ήδη πριν τη σύλληψη του το 2014 του είχε στείλει συγχαρητήρια για το Λονδίνο, ενώ ήταν δίπλα του στο αστυνομικό τμήμα μετά τη σύλληψή του. 


m-felpsi-polutaraxi-erwtiki-zwi-tou-athliti-fainomeno


Τον Μάρτιο του 2015, στην επιστροφή από την κηδεία της γιαγιάς της συντρόφου του, άκουγαν στο αυτοκίνητο το All of me, το τραγούδι που έγραψε ο John Legend, για τη γυναίκα της ζωής του. Σταμάτησε στην άκρη και της έκανε πρόταση γάμου. Της έδωσε και ένα δαχτυλίδι που κουβαλούσε μέρες. Εκείνη είπε αμέσως "ναι". "Οι τρεις προηγούμενοι μήνες, ήταν οι πιο δύσκολοι της ζωής μου. Έμαθα πάρα πολλά. Περισσότερα από ποτέ. Είμαι ευτυχής που προχωρώ προς τα εμπρός. Θα συνεχίσω να ωριμάζω", δήλωσε επί όσων είχε ζήσει σε fast speed. Το 2016, ήρθε στον κόσμο και ο γιος του, Boomer. Η ιστορία μπορεί να έχει happy end, δεν παύει όμως κι εδώ να είναι… άτακτος, απασχολώντας τα media με τις πικάντικες ιστορίες του. To 2014 μια τρανσέξουαλ υποστήριξε ότι είχαν σχέση. 


Λιάν Τσάντλερ


Ένα χρόνο αργότερα, η Κιμ Πέτρο έκανε δημόσιες αποκαλύψεις για την βραδιά πάθους που πέρασε με τον κολυμβητή σούπερ σταρ. H 36χρονη ισχυρίστηκε ότι εκείνος φορούσε γυναικείο εσώρουχο πριν  την πράξη και ότι την πλήρωσε 900 δολάρια σύμφωνα με τη Daily Mail. 

Όλα αυτά όμως η οικογένεια πλέον τα έχει αφήσει πίσω της και ζει όμορφες στιγμές στην νέα τους κατοικία, μια έπαυλη 6 στρεμμάτων αξίας 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων. H έπαυλη μεταξύ άλλων έχει μεγάλο περιβάλλοντα χώρο, 6 υπνοδωμάτια, γυμναστήριο και μια εντυπωσιακή πισίνα.


Αποτέλεσμα εικόνας για michael phelps σον


Αποτέλεσμα εικόνας για michael phelps σον


michael phelps-epavlimichael phelps-epavli1michael phelps-epavli2michael phelps-epavli3michael phelps-epavli4michael phelps-epavli5michael phelps-epavli6michael phelps-epavli7michael phelps-epavli8michael phelps-epavli9

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X