Χωριάτικη σαλάτα με αμπελοφάσουλα, φέτα και λιαστή ντομάτα!

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>1 κιλό αμπελοφάσουλα, καθαρισμένα</li>
<li>8 λιαστές ντομάτες, διατηρημένες σε λάδι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες</li>
<li>20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση</li>
<li>1 μέτριο αγγούρι, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες</li>
<li>10 – 12 ελιές Καλαμών, χωρίς το κουκούτσι</li>
<li>2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαρμυρισμένη και καλά στραγγισμένη</li>
<li>2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα</li>
<li>50 ml ελαιόλαδο</li>
<li>2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί</li>
<li>1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού</li>
<li>150 γρ. φέτα πικάντικη, σε κυβάκια</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 20΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> 8΄- 10΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα αμπελοφάσουλα για 8 – 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μπολ με παγωμένο νερό για να σταματήσουμε το βρασμό και να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά, σκορπίζουμε τις ελιές, την κάππαρη, το βασιλικό, αλατοπίπερο και τη φέτα και ανακατεύουμε απαλά. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το ξίδι και το χυμό λεμονιού με ένα πιρούνι, περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr/">http://www.gastronomos.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα