Αρχική / Συνταγές / Ορεκτικά / Γαρίδες σαγανάκι σε στυλ κρητικό!
Γαρίδες σαγανάκι σε στυλ κρητικό! thumbnail

Γαρίδες σαγανάκι σε στυλ κρητικό!



Υλικά



  • 1 κιλό γαρίδες, κατά προτίμηση μεσαίες ή μικρές, φρέσκες ή κατεψυγμένες

  • 1 κιλό ντοματίνια, κομμένα στα 2 ή στα 4, αν είναι μεγάλα

  • 2 σκελίδες σκόρδου, σε λεπτά φετάκια ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

  • 4 μεγάλοι κρητικοί ντάκοι, σπασμένοι σε μικρά κομμάτια

  • τα φύλλα από 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα

  • αλάτι, πιπέρι






Μερίδες 4



Προετοιμασία 15΄ Μαγείρεμα 3' – 5΄



Διαδικασία Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κεφάλια και τα κελύφη. Μοιράζουμε τα υλικά σε 3 – 4 δόσεις.


 


Θα τα τηγανίσουμε λίγα – λίγα σε μέτριο τηγάνι ή σε σαγανάκι, για να ψηθούν γρήγορα και να μη μείνουν πολλή ώρα στη φωτιά. Για κάθε τηγανιά ρίχνουμε από 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 20 δευτερόλεπτα.


 


Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα αλατίζουμε και τα σοτάρουμε για 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ιδρώσουν και να αρχίσουν να βγάζουν υγρά. Προσθέτουμε και τις γαρίδες και τις ψήνουμε για 1 – 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος, ρίχνουμε το βασιλικό και τον ντάκο, που θα τραβήξει τα υγρά του τηγανιού.


 


Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.   


 


Στ ποτήρι μας ανοίξτε τα ροζέ κρασιά! Από όποια ποικιλία προτιμάτε, Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Ξινόμαυρο, αρκεί να είναι τραγανό με καλή οξύτητα και δροσερό!


 


 


http://www.gastronomos.gr/


 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X