Αρχική / More / Life stories / Πέθανε ο μεγιστάνας Κώστας Μήτσης: Πώς από ένα πλεκτήριο έχτισε την ξενοδοχειακή αυτοκρατόρια και την οικογένεια του
Πέθανε ο μεγιστάνας Κώστας Μήτσης: Πώς από ένα πλεκτήριο έχτισε την ξενοδοχειακή αυτοκρατόρια και την οικογένεια του thumbnail

Πέθανε ο μεγιστάνας Κώστας Μήτσης: Πώς από ένα πλεκτήριο έχτισε την ξενοδοχειακή αυτοκρατόρια και την οικογένεια του

Aυτοδημιούργητος και με μεγάλη επιμονή, είχε μεγάλη αδυναμία στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ήπειρο και ο διαμόνιος χαρακτήρας του τον οδήγησε στο να γίνει ένας από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες στην χώρα μας. Ο Κώστας Μήτσης έφυγε ξαφνικά από τη ζωή την Κυριακή 28 Αυγούστου, αφήνοντας πίσω μια μεγάλη κληρονομιά στον τουριστικό τομέα και τις εκδόσεις. 


Αποτέλεσμα εικόνας για κώστας μήτσης


Κατάφερε να δημιούργηαε από το μηδέν ξενοδοχεία και επιχειρήσεις, ξεκινώντας από πολύ χαμηλά. Το μικρό χωριό της Ηπείρου, το Κρυονέρι Πωγωνίου, μπορεί να ήταν η μεγάλη του αδυναμία, δεν μπορούσε όμως να εκπληρώσει τα όνειρά του. Έτσι έφυγε σε ηλικία δέκα ετών ψάχνοντας την τύχη του στην Αθήνα στα τέλη της δεκαετίας του '40. Δεν παράτησε στο σχολείο όμως και συνέχισε στην πρωτεύσουσα τις σπουδές του, στο 1ο Γυμνάσιο Πλάκας. Για να τα βγάλει πέρα, περνάει από διάφορες δουλειές και είναι τόσο καλός που οι γνωστοί του και οι φίλοι του έχουν να θυμούνται ότι μπορούσε να πουλήσει πάγο στην… Αλάσκα.


Αποτέλεσμα εικόνας για κώστας μήτσης


Σιγά σιγά, μαζεύει ένα αρκετό ποσό από χρήματα και ανοίγει ένα πλεκτήριο μόλις στα δεκαεφτά του χρόνια. Είχε ξεκινήσει άλλωστε ως πωλητής ενδυμάτων. Έχει μάθει έστω και λίγο πώς δουλεύουν οι πωλήσεις και τι ακριβώς ψάχνει ο πελάτης και το εγχείρημα του στέφτεται με απόλυτη επιτυχία. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ξεκίνησε με 30 άτομα όμως η πελατεία μεγαλώνει όλο και περισσότερο και μέσα σε δέκα χρόνια, φτάνει να απασχολεί 170 άτομα. 


Άλλο ένα χαρακτηριστικό του πόσο καλά έχει αντιληφθεί τα πράγματα της αγοράς αλλά και το σεβασμό προς τους πελάτες του είναι οι ανταγωνιστικές του προσφορές, ασύγκριτες με τις τιμές των αντιπάλων του. Πλέον είναι 27 χρονών και επιτυχημένος επιχειρηματίας και φαίνεται πως έχει εκπληρώσει τα όνειρά του. Εν μέρει, όμως γιατί ένα άλλο του όνειρο, να ασχοληθεί με την υποκριτική, μένει ανεκπλήρωτο.  


Αποτέλεσμα εικόνας για κώστας μήτσης


Με τη γυναίκα του, Τζένη


Δεν επαναπαύεται όμως και προχωρά στο επόμενο επιχειρηματικό του βήμα, το οποίο δεν συνδέεται αρκετά με το προηγούμενο: αποφασίζει να στραφεί στον τουρισμό. Το 1978 ανοίγει το πρώτο του ξενοδοχείο στην Κω μαζί με μια καινοτομία: πρόκειται για το πρώτο all inclusive ξενοδοχείο δίνοντας έτσι μια νέα και φρέσκια πρόταση στα ξενοδοχειακά. 


Αποτέλεσμα εικόνας για κώστας μήτσης mitsis hotels


Έχοντας πλέον την προαπαιτούμενη εμπειρία, ανοίγει το ένα ξενοδοχείο μετά το άλλο σε όλη την Ελλάδα, από τα Ιωάννινα, την Κέρκυρα και την Κρήτη μέχρι την Αθήνα και τη Μύκονο, εωσότου δημιουργείται η αλυσίδα Mitsis Hotels. Σήμερα τα ξενοδοχεία δέχονται περισσότερους από 400.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.


Αποτέλεσμα εικόνας για mitsis hotels


To ξενοδοχείο στην Κω. 


Η επόμενη και τελευταία του επιχειρηματική κίνηση είναι όταν δέχεται πρόταση από το στενό του φίλο Δημήτρη Ρίζο να να ανοίξουν μια καινούργια εφημερίδα, τον «Αδέσμευτο Τύπο». Αργότερα, αγοράζει και την εφημερίδα «Βραδυνή».


Mitsis-kostas-1


Μοιράστηκε τη ζωή του με τη γυναίκα του Τζένη, ενώ απέκτησε μαζί της δύο παιδιά, την Χριστίνα και τον Σταύρο. Η κόρη του Χριστίνα Μήτση, με σπουδές Μάρκετινγκ και Δημόσιες Σχέσεις, έκανε το ξεκίνημα της στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του πατέρα της. Έκανε όμως και το δικό της άνοιγμα στον κόσμο των καλλυντικών, λανσάροντας το άρωμα «Μ». Το άρωμα κυκλοφόρησε από την εταιρεία καλλυντικών O.live, αυτή που δημιουργήσε από την αρχή μαζί με τον άντρα της, Ανδροκλή Τερζάκη και τον Μάικ Ευμορφίδη της Cocomat. 
 "10 χρόνια σχεδόν πάλευα με τα κιλά με πολλούς τρόπους. Χωρίς αποτέλεσμα. Πριν 3 χρόνια, όμως, το πήρα απόφαση, το είδα πραγματικά σοβαρά και πήγα στην Αμερική, σε ειδικούς γιατρούς, για να κάνω μια οργανωμένη δίαιτα να χάσω βάρος. Ζύγιζα τότε 125 κιλά, ο μικρός μου γιος ήταν 1 ½ έτους. Ο στόχος μας ήταν να καταφέρω να φτάσω τα 75 κιλά και ήταν εξαιρετικά δύσκολος. Το ότι κατάφερα να πέσω στα 65 κιλά ήταν ουσιαστικά τυχαίο. Εγώ θεωρώ πως ήταν ένα θαύμα, δεν το πίστευε κανείς." είχε δηλώσει η ίδια στο protothema για τη μάχη που είχε δώσει για να αδυνατίσει. Έχει αποκτήσει τρία παιδιά τη Σοφία, την Ευγενία και τον Κώστα. Κουμπάρα της είναι η σχεδιάστρια  Σήλια Κριθαριώτη, ένας λόγος παραπάνω για να αγαπάει πολύ τη μόδα και να έχει αδυναμία στην ελληνική υψηλή ραπτική. Με τον άντρα της, Ανδροκλή ΤερζάκηΧριστίνα Μήτση: Η μεγαλοεπιχειρηματίας  ανοίγει  το συγκλονιστικό της σπίτι στα Βόρεια Προάστια [photos]


Χριστίνα Μήτση: Η μεγαλοεπιχειρηματίας  ανοίγει  το συγκλονιστικό της σπίτι στα Βόρεια Προάστια [photos]


Χριστίνα Μήτση: Η μεγαλοεπιχειρηματίας  ανοίγει  το συγκλονιστικό της σπίτι στα Βόρεια Προάστια [photos]


  Χριστίνα Μήτση: Η μεγαλοεπιχειρηματίας  ανοίγει  το συγκλονιστικό της σπίτι στα Βόρεια Προάστια [photos]


Χριστίνα Μήτση: Η μεγαλοεπιχειρηματίας  ανοίγει  το συγκλονιστικό της σπίτι στα Βόρεια Προάστια [photos]


H ίδια μέσα στο σπίτι της όπως φωτογραφήθηκε για το περιοδικό "ΟΚ". 


O αδερφός της από την άλλη ο Σταύρος, δεν θα μπορούσε κι αυτός να μείνει εκτός των επιχειρήσεων της οικογένειας. Έχει καταφέρει μάλιστα να φέρει τον νέο αέρα management.


mitsis


Αξέχαστα έχουν μείνει τα πάρτι που έκανε ο ίδιος με την σύζυγό του στο σπίτι τους στη Φιλοθέη στην ονομαστική εορτή του. Το πλούσιο μενού μάλιστα επιμελόταν η ίδια η Τζένη Μήτση.


Κώστας, Τζένη Μήτση,kostas, tzeni mitsi


Σε συνέντευξη του τον περασμένο Νοέμβριο, είχε αποκαλύψει και τη σχέση που είχε ο επιχειρηματίας με την Άγκελα Μέρκελ. Γνωρίστηκαν περίπου δέκα χρόνια πριν και μάλιστα είχαν συνομιλήσει για λίγο στην Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο.  «Η κυβέρνησή μας είναι λίγο άπειρη, είναι καλά παιδιά αλλά άπειροι. Βοηθήστε τους γιατί βοηθώντας αυτούς βοηθάτε κι εμάς». της είχε πει κι εκείνη του απάντησε: «Έχετε δίκιο και θα κάνω ό,τι μπορώ» πριν τον αποχαιρετήσει χαμογελαστή. 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X