Τυρί Φωκίδας!

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title">Υλικά Συνταγής</h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span>1 κιλό γιαούρτι πρόβειο κατά προτίμηση</span></li>
<li><span>1 κ.σ. χοντρό αλάτι</span></li>
<li><span>200 γρ. φέτα πιπεράτη</span></li>
<li><span>1 κομμάτι τουλπάνι (ύφασμα με πολύ πυκνή ύφανση</span></li>
<li><span>ειδικό για παρασκευή γιαουρτιού και τυριού).</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse">Εκτέλεση</h3>
<p>Προτιμότερο είναι το πρόβειο γιαούρτι γιατί το κατσικίσιο έχει περισσότερη υγρασία με αποτέλεσμα το ψωμοτύρι να γίνει αρκετά αραιό στην υφή του.<br />Την άνοιξη που είναι φρέσκα γάλατα είναι η ιδανική εποχή για την παρασκευή αυτού του τυριού.<br />Αδειάζουμε το γιαούρτι σε τουλπάνι και το αφήνουμε κρεμασμένο να στραγγίζει για ένα 24ωρο, εκτός ψυγείου.<br />Την επόμενη μέρα βάζουμε το στραγγισμένο γιαούρτι σε μπολ και αλατίζουμε με 1 κουταλιά χοντρό αλάτι, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε ένα 24ωρο εκτός ψυγείου να αρχίσει η ζύμωση.<br />Τακτικά ανακατεύουμε το γιαούρτι.<br />Την τρίτη ημέρα θρυμματίζουμε τη φέτα μέσα στο γιαούρτι. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε για μία νύχτα σε θερμοκρασία δωματίου ανακατεύοντας τακτικά.<br />Όταν θα έχει αρχίσει η ζύμωση του τυριού το συντηρούμε στο ψυγείο σκεπασμένο. Πότε πότε το ανακατεύουμε. Συντηρείται για πολλές μέρες στο ψυγείο.<br />Καταναλώνεται 3-4 μέρες μετά την προσθήκη φέτας. Όσο παρατείνεται η ζύμωση, τόσο πιο νόστιμο γίνεται το ψωμοτύρι.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.argiro.gr">http://www.argiro.gr</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα