Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Αναγνωστοπούλου- Όλα έτοιμα για να ανοίξουν τα σχολεία στις 12 Σεπτεμβρίου, οι αλλαγές στα ΑΕΙ
Αναγνωστοπούλου- Όλα έτοιμα για να ανοίξουν τα σχολεία στις 12 Σεπτεμβρίου, οι αλλαγές στα ΑΕΙ thumbnail

Αναγνωστοπούλου- Όλα έτοιμα για να ανοίξουν τα σχολεία στις 12 Σεπτεμβρίου, οι αλλαγές στα ΑΕΙ

Όλα είναι έτοιμα για να ανοίξουν τα σχολεία στις 12 Σεπτεμβρίου κανονικά, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την Κόρινθο όπου βρέθηκε σήμερα, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας – Έρευνας και Θρησκευμάτων, Σία Αναγνωστοπούλου.


Συγκεκριμένα η υπουργός υπογράμμισε ότι, «έχουμε κάνει όλη την προετοιμασία για να ανοίξουν τα σχολεία στις 12 Σεπτεμβρίου κανονικά, αυτή είναι απόλυτη δέσμευση του υπουργείου συλλογικά και του υπουργού Παιδείας του κ. Φίλη προσωπικά».


Ακόμη πρόσθεσε πως, «ήδη τα βιβλία βρίσκονται στις θέσεις τους, οι αποσπάσεις έχουν ολοκληρωθεί, ο πίνακας των αναπληρωτών, άρα πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα κι όλα τα σχολεία θα ανοίξουνε».


Αναφορικά με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, η αναπληρώτρια υπουργός δήλωσε ότι, «επιτέλους μετά από 27 χρόνια μια κυβέρνηση, αυτό για το οποίο δεσμεύτηκε στον ελληνικό λαό το έκανε πραγματικότητα. Δηλαδή να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να εισρεύσουν στο δημόσιο ταμείο 246 εκατ. ευρώ, κάτι που έχει ανάγκη ο κόσμος».


 Επιπλέον η κα Αναγνωστοπούλου τόνισε ότι, «παρά τις φωνές, παρά την επίθεση που υπέστη αυτή η κυβέρνηση και την υπέστη για το αυτονόητο, αυτό που γίνεται σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, επιτέλους έγινε πραγματικότητα».


 


Μέσα από διάλογο, συναίνεση των κομμάτων και χωρίς κανέναν αιφνιδιασμό για τους μαθητές θα προχωρήσουν οι όποιες αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, σύμφωνα με όσα δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, στον ραδιοσταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".


Η κ. Αναγνωστοπούλου αναφερόμενη στις πανελλαδικές υποστήριξε πως «το υπάρχον σύστημα εξετάσεων πλέον δεν περπατάει, καθώς τα τελευταία χρόνια ενίσχυσε την παραπαιδεία και υπονόμευσε τη λειτουργία των δύο τελευταίων τάξεων του λυκείου» και πρόσθεσε: «πρέπει να αλλάξει, αφού έφτασε στα όρια του για χίλιους λόγους. Σε τι εξετάστηκαν φέτος τα παιδιά, στην απίστευτη παπαγαλία και τα φροντιστήρια από δίπλα».


«Πρέπει να αποδεσμευτεί το λύκειο, τα παιδιά και οι οικογένειες τους από το γεγονός ότι για να περάσουν στο πανεπιστήμιο πρέπει να πληρώσουν του κόσμου τα λεφτά. Πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος και εκεί χρειάζεται συναίνεση. Γιατί οι εισαγωγικές εξετάσεις είναι πάνω από κόμματα και οποιαδήποτε κομματικά συμφέροντα, άρα η συζήτησηθα είναι ευρεία, συναινετική για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα που η κοινωνία θα αισθανθεί σιγουριά γι αυτό τον τρόπο εισαγωγής στα ιδρύματα» είπε η κ. Αναγνωστοπούλου.


Διευκρίνισε, πάντως, πως δεν θα γίνει καμία αλλαγή μέσα στην τρέχουσα σχολική περίοδο και δεν θα υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός για τους μαθητές που θα δώσουν εξετάσεις. «Δεν πρόκειται να επηρεάσει τα παιδιά που θα δώσουν φέτος εξετάσεις, δεν θα έρθει αιφνιδιαστικά εν μέσω χρονιάς. Δεν θα ισχύσει το 2017, δεν μπορεί να αιφνιδιάσει εφήβους που είναι σε κρίσιμη καμπή της ζωής τους και είναι η εισαγωγή στα εκπαιδευτικά ιδρύματα».


Σε ό,τι αφορά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση και τους "αιώνιους φοιτητές" η κ.Αναγνωστοπούλου είπε: «Γιατί κάνουμε πρόβλημα ένα θέμα που στην ουσία δεν υπάρχει; Αυτή είναι η μεγάλη μου απορία. Περνάει ένα νομοσχέδιο που ταυτοποιεί τα θέματα της ιδιωτικής εκπαίδευσης, αποκαθιστά την παιδεία έως δημόσιο αγαθό και όλη η συζήτηση περιστρέφεται από μια απώλεια της φοιτητικής ιδιότητας για μη εγγραφή σε δύο συνεχόμενα εξάμηνα».


Για τα Συμβούλια Διοίκησης των ΑΕΙ και τις παραιτήσεις, η αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε: «Εμείς δεν είχαμε τίποτα εναντίον των ανθρώπων, των καθηγητών που συμμετείχαν ως πρόσωπα. Είχαμε με τον ίδιο το θεσμό, έτσι όπως δημιουργήθηκε και τις αρμοδιότητες που είχε. Αυτό το τοπίο προσπαθήσαμε να φτιάξουμε. Κάποιοι επέλεξαν να παραιτηθούν».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X