Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Γιούνκερ: Δεν έχει στόχο τις ΗΠΑ η απόφαση για την Apple
Γιούνκερ: Δεν έχει στόχο τις ΗΠΑ η απόφαση για την Apple  thumbnail

Γιούνκερ: Δεν έχει στόχο τις ΗΠΑ η απόφαση για την Apple

Εφαρμόζουμε απλά τους κανόνες και τους νόμους τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Η απόφαση της Ε.Ε. να επιβάλει στην Apple Inc πρόσιμο – μαμούθ 13 δισ. ευρώ βασίσθηκε σαφώς σε γεγονότα και δεν είναι μια απόφαση που στρέφεται εναντίον των ΗΠΑ, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Η απόφαση αυτή είναι σαφώς βασισμένη σε γεγονότα (…) Εφαρμόζουμε τους κανόνες σύμφωνα με τα γεγονότα και τη νομοθεσία», ανέφερε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του G20 στη Χανγκτζού, επισημαίνοντας πως η Apple είχε επωφεληθεί από υπερβολικά «φορολογικά πλεονεκτήματα» που της είχαν χορηγηθεί από το Δουβλίνο και πως θα ήταν παράλογο να είχε επιλεγεί το πεδίο της φορολογίας για να γίνει επίθεση στις ΗΠΑ.

Ο Γιούνκερ διαβεβαίωσε ακόμη πως οι Βρυξέλλες θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται με τις ΗΠΑ για τη διατλαντική συνθήκη ελεύθερου εμπορίου (TTIP ή Tafta), καθώς η εντολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να διαπραγματευτεί παραμένει πλήρως σε ισχύ.
«Δεδομένης της εντολής» που έχουν δώσει στην Κομισιόν τα κράτη μέλη της Ε.Ε., «θα συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε με τις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή τη συνθήκη με τις θετικές επιπτώσεις για την οικονομία και την απασχόληση», διαβεβαίωσε, παρά τις αντιρρήσεις που εκδηλώθηκαν πρόσφατα στους κόλπους των κυβερνήσεων της Γαλλίας και της Γερμανίας.


Ωστόσο να σημειώσουμε πως η διατλαντική συμφωνία, παρα τα λεγόμενα των αξιωματουχων εκατέρωθεν, εγείρει τεράστια ερωτηματικά ως προς τα τελικά οφέλη…


 


Πηγή: http://www.madata.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X