Κολοκυθολούλουδα γεμιστά με χταποδάκι!

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>30 φρεσκότατα κολοκυθολούλουδα</li>
<li>1/2 κιλό χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο</li>
<li>2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, σε καρέ</li>
<li>τα φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα</li>
<li>6 κουτ. σούπας άσπρο ρύζι (π.χ. Καρολίνα), ξεπλυμένο με νερό και καλά στραγγισμένο</li>
<li>300 ml χυμός ντομάτας</li>
<li>150 ml ελαιόλαδο</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 30'</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> 12' – 15'</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p>Τα λιαστά χταπόδια άλλοτε συνηθίζονταν πολύ. Τα πουλούσαν στα μπακάλικα, τυλιγμένα σαν κουβάρια, με την κουκούλα τους. Πριν τα μαγειρέψουν, τα έβαζαν σε νερό να μαλακώσουν.</p>
<p> </p>
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span>Με προσοχή σπάμε και αφαιρούμε το σκληρό μέρος που υπάρχει στη βάση του εσωτερικού των λουλουδιών. Στη συνέχεια τα πλένουμε καλά, προσέχοντας η βρύση να μην έχει δυνατή ροή, γιατί μπορεί να τα διαλύσει. Τα αφήνουμε αναποδογυρισμένα για να στραγγίξουν και να μην κλείσουν.</p>
<p> </p>
<p>Κόβουμε το χταπόδι σε όσο λεπτότερες φέτες μπορούμε, τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το ρύζι, τον μισό χυμό ντομάτας, το μισό ελαιόλαδο, πιπέρι και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε προσεκτικά τα λουλούδια, χωρίς να τα πιέζουμε πολύ, για να δώσουμε χώρο στο ρύζι να διογκωθεί. Τα αραδιάζουμε σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα που να τα χωράει σχεδόν ακριβώς, σε μονή στρώση.</p>
<p> </p>
<p>Τα περιχύνουμε με τον υπόλοιπο χυμό ντομάτας, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 100 ml νερό και αλατίζουμε ελαφρά. Τα βάζουμε να βράσουν και, μόλις κοχλάσουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα σιγομαγειρεύουμε για 15 – 20 λεπτά, οπότε θα μείνουν με τη σάλτσα τους. Το χταπόδι βγάζει ένα κόκκινο-καφετί χρώμα, που θα σκουρύνει τη σάλτσα ντομάτας. </p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet"><span class="simple_rhomb">Στο ποτήρι μας</span></span>Πολύ ιδιαίτερο πιάτο, που αναζητεί ένα ιδιαίτερο κρασί. Ενα ροζέ από Μαυροτράγανο ίσως…</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr">http://www.gastronomos.gr</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα