Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Άννα Βίνικ: Η 23χρονη Ουκρανή μιλά τα καλύτερα ελληνικά στον κόσμο
Άννα Βίνικ: Η 23χρονη Ουκρανή μιλά τα καλύτερα ελληνικά στον κόσμο thumbnail

Άννα Βίνικ: Η 23χρονη Ουκρανή μιλά τα καλύτερα ελληνικά στον κόσμο

Η 23χρονη Άννα Βίνικ, από το Χάρκοβο της Ουκρανίας, είναι η νικήτρια της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Νεοελληνικής Γλώσσας που διοργανώθηκε, για πρώτη φορά φέτος, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, από την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας (ΠΑΣΕΠΟΝ) και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.Τη 2η θέση στον διαγωνισμό, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο εορτασμού του Επετειακού Έτους Αριστοτέλη, κατέλαβε η Ναρίν Χακομπιάν από την Αρμενία και την 3η η Βαλεντίνα Ολίνικ από την Ουκρανία.


Οπως γράφει το ΑΠΕ, οι τρεις νικήτριες αναδείχθηκαν μετά τις δύο φάσεις του διαγωνισμού, που διήρκησαν πάνω από τρεις μήνες, ανάμεσα σε δεκάδες διαγωνιζομένους, οι οποίοι εξετάστηκαν στις εξής θεματικές: "Έτος Αριστοτέλη", "Μια κυρία … 90 ετών" (αναφέρεται στη Φιλοσοφική Σχολή ΑΠΘ), "Ευτυχία στον 21ο αιώνα", "Πώς επηρεάζει τα παιδιά η βία των κινουμένων σχεδίων", "Η ξεχασμένη σημασία του οικογενειακού τραπεζιού", "Για όλα φταίνε τα γονίδια;" και "Φωτογραφίστε και… ευτυχείτε!"


for


Οι τρεις νικήτριες του διαγωνισμού 
 


 «Ο διαγωνισμός βοήθησε πολύ στη διάδοση της νέας ελληνικής γλώσσας. Έκανε γνωστή τη δυνατότητα συμμετοχής κάποιου σε μία τέτοια διαγωνιστική διαδικασία, σε παγκόσμιο επίπεδο. Έφερε ιδέες και προτάσεις προς αξιοποίηση» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Σχολείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ, Μαρίνα Ματθαιουδάκη.«Το σημαντικότερο είναι ότι έστειλε ένα μήνυμα προς όλο τον κόσμο ότι η ελληνική γλώσσα μαθαίνεται από άτομα που δεν έχουν ελληνική καταγωγή και το μοναδικό τους κίνητρο είναι η αγάπη για τη γλωσσομάθεια», τόνισε η κ. Ματθαιουδάκη, επισημαίνοντας πως το πανεπιστήμιο μπορεί να προωθήσει τη γλωσσομάθεια και την ελληνική γλώσσα σε όλο τον κόσμο.


 


Πηγή: http://www.inewsgr.com


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X