Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Παιδί και αθλήματα: Μπορεί το ποδόσφαιρο να το αποσπά από το διάβασμα;
Παιδί και αθλήματα: Μπορεί το ποδόσφαιρο να το αποσπά από το διάβασμα; thumbnail

ΣΟΦΙΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΜΑΣ

Παιδί και αθλήματα: Μπορεί το ποδόσφαιρο να το αποσπά από το διάβασμα;

Ο γιος μου δίνει πανελλήνιες και θέλει να παίζει ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια της χρονιάς.Ισχυριζεται ότι μονο αυτό χρειάζεται για να ξεσκαει και πώς έχει κάνει τον προγραμματισμό του για να είναι 100 σωστός και συνεπής στο διάβασμά του. Στην καλοκαιρινη προετοιμασία εδειξε την κατάλληλη ωριμότητα. Ομως πως πρέπει να χειριστώ την όλη υπόθεση;


Απαντά η  ψυχολόγος Παυλίνα Πουλίδη 

Αγαπητή αναγνώστρια,


βάση της περιγραφής σας αντιλαμβάνομαι ότι ο γιος σας βρίσκεται σε μια πολύ απαιτητική σχολική χρόνια και παράλληλα επιθυμεί να αφιερώνει χρόνο σε μια αθλητική δραστηριότητα όπως είναι το ποδόσφαιρο. Σας έχει εκφράσει ότι μέσω αυτού καταφέρνει να ξεφεύγει από την πίεση των μαθημάτων και έχει δεσμευθεί πως θα είναι απόλυτα σωστός στις υποχρεώσεις του απέναντι στο σχολείο. Θεωρώ πως μια δοκιμαστική περίοδος θα πείσει και τους δυο σας σχετικά με το αν μπορεί να ανταπεξέλθει επαρκώς και στα δυο. Όπως αναφέρεται πάντως στην καλοκαιρινή προετοιμασία ανταποκρίθηκε με ωριμότητα. Τι είναι αυτό λοιπόν, που σας δυσκολεύει και δεν γνωρίζετε με ποιον τρόπο πρέπει να χειριστείτε την κατάσταση; Αναρωτηθείτε ποιες είναι οι δικές σας ανάγκες και ποιες του παιδιού σας. Πολύ σημαντικό είναι να διαχωρίζονται αυτά τα δυο γιατί πολλές φορές οι γονείς ασυνείδητα μεταφέρουν δικές τους επιθυμίες στα "θέλω" των παιδιών τους και αυτό είναι λάθος. Δείξτε του εμπιστοσύνη και κατανοήστε τον συναισθηματικό του κόσμου.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X