Μπάρες δημητριακών με βρόμη, σοκολάτα και δαμάσκηνα!

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>½ φλιτζ. τσαγιού νιφάδες βρόμης</li>
<li>1/2 φλιτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρη</li>
<li>2/3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις</li>
<li>80 γρ. μέλι</li>
<li>1 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο</li>
<li>60 ml ελαιόλαδο</li>
<li>1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο</li>
<li>ελάχιστο αλάτι</li>
<li>1/3 κουτ. γλυκού κανέλα</li>
<li>60 γρ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα</li>
<li>60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη</li>
<li>70 γρ. ξερά δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένα</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 12 τμχ</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"> </div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C και καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα. Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε τη βρόμη με τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το γάλα και το αλεύρι με την κανέλα και το αλάτι, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη.</p>
<p> </p>
<p>Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, τα αμύγδαλα και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε ώστε να σκορπιστούν ομοιόμορφα. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί με τη λαδόκολλα, το πιέζουμε με τα χέρια μας και το ανοίγουμε σε ένα ισόπαχο παραλληλόγραμμο περίπου 20×30 εκ. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr/">http://www.gastronomos.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα