Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Μαρινάκης: Πόθεν έσχες στο σύνολο των ποσών που θα διατεθούν για τις άδειες
Μαρινάκης: Πόθεν έσχες στο σύνολο των ποσών που θα διατεθούν για τις άδειες thumbnail

Μαρινάκης: Πόθεν έσχες στο σύνολο των ποσών που θα διατεθούν για τις άδειες

Ανακοίνωση για τον έλεγχο των πόθεν έσχες των υπερθεματιστών εξέδωσε η Alter Ego, συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη.


Στην ανακοίνωση διατυπώνονται ενστάσεις για τον έλεγχο των πόθεν έσχες, αφού όπως αναφέρεται, ο έλεγχος πρέπει να πραγματοποιηθεί επί του συνόλου της προσφοράς που κατατέθηκε και όχι μόνο για το ποσό της πρώτης δόσης που πρέπει να καταβληθεί.


H ανακοίνωση της Alter Ego:


"Η ALTER EGO M.M.E. A.E., ως προσωρινός υπερθεματιστής στο διαγωνισμό για την χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, διατυπώνει την παρακάτω θέση σχετικά με τον έλεγχο πόθεν έσχες που καλείται να διενεργήσει στο παρόν, ιδιαίτερα κρίσιμο για τον διαγωνισμό, στάδιο η Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού:


Όπως προκύπτει με σαφήνεια από το γράμμα της υπ' αριθμ. 1/2016 Προκήρυξης του υπουργού Επικρατείας (παρ. 8.1. και 8.5.) αλλά και του νόμου 4339/2015 (άρθρο 13 παρ. 2), η Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού οφείλει να πραγματοποιήσει έλεγχο της προέλευσης και του τρόπου απόκτησης του συνόλου των οικονομικών μέσων που θα διαθέσουν για την απόκτηση των αδειών οι προσωρινοί υπερθεματιστές, και το οποίο αντιστοιχεί στην τελική-υψηλότερη προσφορά που υπέβαλε έκαστος από αυτούς κατά τη δημοπρασία, και όχι μόνο σε τμήμα αυτής, που ενδεχομένως αντιστοιχεί στην πρώτη προκαθορισμένη δόση. Άλλωστε ο νόμος δεν προβλέπει την διενέργεια ελέγχου πόθεν έσχες σε κανένα μεταγενέστερο χρονικό σημείο.


Μία τέτοια πρακτική εκτός του ότι θα έθετε σε κίνδυνο την ακεραιότητα του συγκεκριμένου διαγωνισμού, θα κινδύνευε ταυτόχρονα να λειτουργήσει ως συγκάλυψη ενδεχόμενης απάτης σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.


Επισημαίνουμε ότι το πνεύμα του ν. 4339 και της Προκήρυξης δεν προβλέπει την χορήγηση άδειας σε πρόσωπο που δεν κατέχει το σύνολο του τιμήματος για το οποίο έχει δεσμευτεί προκειμένου να το αποκτήσει!


Αναμένουμε ότι η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού θα λειτουργήσει με γνώμονα την διαφάνεια και την τήρηση του νόμου, αλλά πρωτίστως με γνώμονα την προστασία των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου."


 


Πηγή: euro2day.gr, enikos.gr


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X