Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / "Έρχονται οι Φαρισαίοι και οι υποκριτές να μας πουν τώρα για την ανεργία"
"Έρχονται οι Φαρισαίοι και οι υποκριτές να μας πουν τώρα για την ανεργία" thumbnail

"Έρχονται οι Φαρισαίοι και οι υποκριτές να μας πουν τώρα για την ανεργία"

Σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες αναφέρθηκε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.


Ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι κάποιοι πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη γιατί 30 χρόνια δεν είχαν εισπράξει ποσά που έπρεπε να έχουν εισπραχθεί, σημείωσε πως ήταν απολύτως παράνομο να μην έχουν τα κανάλια άδεια και πρόσθεσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίζεται ως θλιβερή ηχώ, εκπροσωπώντας συγκεκριμένα συμφέροντα σταθμών.


«Ακούγεται αυτές τις μέρες η κριτική για την απασχόληση. Στους προηγούμενους νόμους ήταν 200 ο αριθμός. Ξέρετε τι μου έλεγε στη Βουλή ο κ. Αυγενάκης όταν φέραμε το ελάχιστο όριο στο 400 για θέσεις πλήρους απασχόλησης; Ότι καταστρατηγούμε το διευθυντικό δικαίωμα και πάμε να κάνουμε Σοβιετία και οι άλλοι χοροπήδαγαν στα ορεινά έδρανα και μου έλεγαν ότι είμαι χουντικός και Γεωργαλάς. Αυτά περάσαμε για να φτάσουμε εδώ», είπε ο ίδιος και συνέχισε: «Η τηλεοπτική αγορά είχε το 2009, στους πανελλαδικούς σταθμούς, 4.000 εργαζόμενους και τώρα έχει 2.000. Και εμείς για πρώτη φορά βάζουμε ένα φρένο σε αυτή τη μείωση της απασχόλησης. Πώς το βάζουμε; Είχαμε την ραγδαία πτωτική καμπύλη απασχόλησης, αμοιβών, δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους και τη ραγδαία αυξητική καμπύλη των χρεών τους. Ηταν μια αγορά, η οποία με μαθηματική ακρίβεια θα πήγαινε στο κρασάρισμα.»


«Έρχονται», συμπλήρωσε, «οι Φαρισαίοι και οι υποκριτές να μας πουν τώρα για την ανεργία. Δεν είδα κανέναν τους να βγαίνει να διαμαρτύρεται όταν έκλεισε το Alter, δεν τους θυμάμαι. Ή όταν μείωσε το προσωπικό του το Mega, ο ΑNT1 ή το Star.»


Ο κ. Παππάς προανήγγειλε πρωτοβουλίες για τους εργαζόμενους των καναλιών που μένουν εκτός φάσματος, τονίζοντας ότι θα δοθούν κίνητρα για την απασχόληση και στους καινούριους αδειοδοτημένους τηλεοπτικούς σταθμούς.


«Στο πολύ απώτερο μέλλον η συζήτηση για τις πανελλήνιες θεματικές άδειες»


Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση θα δώσει πανελλήνιες θεματικές άδειες, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε: «Αυτό είναι μία συζήτηση που αφορά το πολύ απώτερο μέλλον και θα ξεκινήσει όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης και των περιφερειακών σταθμών σε όλη την Ελλάδα. Δεν αφορά τον παρόντα χρόνο.»


Eρωτηθείς σχετικά με τον έλεγχο του πόθεν έσχες και το κατά πόσο αυτός πρέπει να επεκταθεί και πέραν της πρώτης δόσης, ο κ. Παππάς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο έλεγχος να αφορά το σύνολο του ποσού που προσέφερε ο κάθε υπερθεματιστής.


Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι «κατ' αρχήν πρέπει ο κάθε υπερθεματιστής να βεβαιώσει ότι έχει τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή να καταβάλει τη δόση που προβλέπεται σε 15 μέρες. Όσο για τον έλεγχο του πόθεν έσχες του συνολικού ποσού, αυτό είναι ένα ζήτημα που θα το δούμε.»


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ, real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X