Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Δεν θα χορηγηθεί το υλικό της ΓΓΕΕ στον ALPHA αλλά "μπορεί να το δει"
Δεν θα χορηγηθεί το υλικό της ΓΓΕΕ στον ALPHA αλλά "μπορεί να το δει"  thumbnail

Δεν θα χορηγηθεί το υλικό της ΓΓΕΕ στον ALPHA αλλά "μπορεί να το δει"

Ανακαλείται η άδεια χορήγησης αντιγράφων από τη διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA με εντολή της αρμόδιας Eισαγγελέα.


Η Eισαγγελέας Πρωτοδικών Ροζαλία Λάλλη, ανακαλεί, έπειτα από αίτημα του ελληνικού δημοσίου, την εντολή που είχε εκδώσει χθες για τη χορήγηση στον ALPHA των βίντεο από τη ΓΓΕΕ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάκληση της χθεσινής απόφασης θα ισχύει έως ότου να αποφανθεί για το επίμαχο υλικό η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Με την εισαγγελική εντολή ζητείται να μην καταστραφεί το επίμαχο υλικό. Σύμφωνα, επίσης, με πληροφορίες, εκπρόσωποι του τηλεοπτικού σταθμού έχουν δυνατότητα, παρουσία αρμοδίων της ΓΓΕΕ, να δουν το υλικό σε προβολή που θα αποφασιστεί από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης Επικοινωνίας.Τα αδικήματα της απάτης σε βαθμό κακουργήματος και της απατηλής πρόκλησης βλάβης ξένης περιουσίας αποδίδει στον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, ως εκπρόσωπο της εταιρείας DIMERA MEDIA INVESTMENTS LTD, ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA, με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών οι νομικοί εκπρόσωποί του.


Στην αναφορά του τηλεοπτικού σταθμού γίνεται επίκληση δηλώσεων του κ. Σαββίδη αμέσως μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, έξω από το κτίριο της ΓΓΕΕ, στις οποίες είχε εκφράσει τη χαρά και την ικανοποίησή του γιατί πέτυχε με τη στάση που τήρησε κατά τη διαδικασία ώστε αν ο ίδιος δεν πάρει άδεια «να πληρώσουν όσο περισσότερο αυτοί». Στις επίμαχες δηλώσεις που επικαλείται ο ALPHA, ο κ. Σαββίδης φαίνεται να υποστηρίζει πως κατά την τελική φάση του διαγωνισμού μπήκε με μηδενική προσφορά, με μοναδικό στόχο, όπως αναφέρει, τις υψηλότερες τιμές.


Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, η «ομολογημένη συμπεριφορά» του κ. Σαββίδη συνιστά παραβίαση του ελεύθερου και ανόθευτου ανταγωνισμού που καταδεικνύει πως αποκλειστικός στόχος του ήταν η αύξηση των τιμημάτων υπέρ του δημοσίου μέσω ψευδών και παραπλανητικών προσφορών. Κατά τη μηνυτήρια αναφορά, η τακτική του κ. Σαββίδη συνιστά τη διάπραξη του αδικήματος της απάτης με σκοπό να εξασφαλίσει στο δημόσιο παράνομο περιουσιακό όφελος μέσω της νόθευσης της διαγωνιστικής διαδικασίας. Στον κ. Σαββίδη αποδίδεται, επίσης, η διάπραξη του αδικήματος της πρόκλησης περιουσιακής βλάβης σε βάρος των υπολοίπων συμμετεχόντων στον διαγωνισμό, ενώ του καταλογίζεται πως με τις δηλώσεις του «εγκωμίασε, δημόσια, έγκλημα που διαπράχθηκε θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη», αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος.


Ο σταθμός, με την αναφορά του, στρέφεται και κατά κάθε άλλου υπευθύνου στην υπόθεση.


Η προσφυγή του ALPHA μελετάται από τον αρμόδιο Εισαγγελέα.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ, enikos.gr


 


Διαβάστε ακόμη:


http://www.boro.gr/142192/ston-alpha-to-katagrafen-yliko-apo-ton-diagwnismo-gia-tis-thleoptkes-adeies


 


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X