Ριζότο Αστακού!

<p><strong><span style="text-decoration: underline;">Υλικά Συνταγής</span></strong><br /><br /><span>450 γρ αστακό κατεψυγμένο</span><br /><span>100 γρ ρύζι αρμπόριο ή ρύζι για ριζότο</span><br /><span>1 κρεμμυδάκι ξερό</span><br /><span>1 κουταλιά ελαιόλαδο</span><br /><span>1 ποτηράκι λευκό κρασί</span><br /><span>1,5 κουταλιές βούτυρο αγελάδος</span><br /><span>1 κουταλιά μασκαρπόνε</span><br /><span>αλάτι</span><br /><span>πιπέρι</span><br /><span style="text-decoration: underline;"><strong><br /></strong></span></p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong><br /></strong></span><span style="text-decoration: underline;"><strong>Εκτέλεση Συνταγής</strong></span><br /><br /><span>Για το ριζότο αστακού ακολουθούμε τη βασική συνταγή για ριζότο με σημαντική διαφορά ότι για ζωμό χρησιμοποιούμε τον ζωμό που έχουμε βράσει τον αστακό.</span><br /><br /><span>Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε 1,5 λίτρα νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε τον αστακό και τον βράζουμε για 6 λεπτά.</span><br /><br /><span>Τον αφαιρούμε σε μία πιατέλα, τον κόβουμε κατά μήκος στη μέση και καθαρίζουμε το ψαχνό του από τις δαγκάνες και το κεφάλι.</span><br /><br /><span>Τον ζωμό τον διατηρούμε ζεστό γιατί θα τον χρειαστούμε για το ριζότο αστακού.</span><br /><br /><span>Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.</span><br /><br /><span>Τρίβουμε το κρεμμύδι σε χοντρό τρίφτη και το σοτάρουμε ελαφρά με το ελαιόλαδο, χωρίς όμως να πάρει χρώμα.</span><br /><br /><span>Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να εξατμιστεί σχεδόν όλο για να φύγει το αλκοόλ του.</span><br /><br /><span>Σταδιακά προσθέτουμε κουταλιές από τον ζωμό ώστε να καλύπτει οριακά το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς.</span><br /><br /><strong>Tip: </strong><span>δοκιμάζουμε και μπορούμε αν θέλουμε να ενισχύσουμε τη γεύση με λίγο ζωμό λαχανικών.</span><br /><br /><span>Μόλις το ριζότο είναι al dente το αφαιρούμε από την εστία, προσθέτουμε το βούτυρο και το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε καλά.</span><br /><br /><span>Σερβίρουμε αμέσως το ριζότο αστακού και σε κάθε μερίδα τοποθετούμε μισή ουρά από τον αστακό και το ψαχνό που έχουμε καθαρίσει.</span><br /><br /><strong>Tip: </strong><span>μπορούμε στο τελικό στάδιο να προσθέσουμε στο ριζότο όλο τον αστακό καθαρισμένο και ψιλοκομμένο.</span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span><a href="http://www.alwayshungry.gr">http://www.alwayshungry.gr</a></span></p>
<p><span><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα