Υγιέστερα και πιο αδύνατα τα παιδιά που τρώνε κολατσιό στο σχολείο

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Τα παιδιά που τρώνε κολατσιό στο σχολείο, ακόμη κι αν έχουν φάει πρωινό στο σπίτι τους, έχουν μικρότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαρα ή παχύσαρκα, σε σχέση με τους συμμαθητές τους που δεν έχουν αυτή τη συνήθεια, σύμφωνα με μια αμερικανική επιστημονική έρευνα.</span><br /><span style="font-size: small;">Προηγούμενη μελέτη είχε συσχετίσει το πρωινό και το κολατσιό με καλύτερη υγεία γενικά, αλλά και με καλύτερες βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών.</span><br /><span style="font-size: small;">Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Τζινέτ Ικόβικς της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Γιέηλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα παιδικής παχυσαρκίας «Pediatric Obesity», μελέτησαν περίπου 600 μαθητές γυμνασίου από 12 σχολεία.</span><br /><span style="font-size: small;">Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα παιδιά που δεν τρώνε καθόλου – ή σπάνια- πρωινό ή κολατσιό, έχουν υπερδιπλάσια πιθανότητα να βάλουν παραπανίσια κιλά, σε σχέση με όσους μαθητές τρώνε διπλό πρωϊνό, τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο. Από την άλλη, όσοι τρώνε διπλό πρωινό, δεν είναι πιο παχουλοί σε σχέση με όσους τρώνε πρωινό μόνο μια φορά μέσα στη μέρα.</span><br /><span style="font-size: small;">Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι πρέπει να ενθαρρυνθούν τα παιδιά να τρώνε πρωϊνό, στο σπίτι, στο σχολείο ή -ακόμη καλύτερα- και στα δύο. «Όσον αφορά τη σχέση πρωινού και βάρους, η μελέτη μας δείχνει ότι δύο πρωινά είναι καλύτερα από κανένα», ανέφεραν.</span></p>

Σχετικά άρθρα