Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Πρώτοι οι Χριστιανοδημοκράτες στην Κάτω Σαξωνία
Πρώτοι οι Χριστιανοδημοκράτες στην Κάτω Σαξωνία thumbnail

Πρώτοι οι Χριστιανοδημοκράτες στην Κάτω Σαξωνία

Δεν επαληθεύτηκαν τελικά οι εκτιμήσεις, αλλά και οι φόβοι, ότι το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) θα πάρει διψήφιο ποσοστό στις χθεσινές δημοτικές εκλογές του κρατιδίου της Κάτω Σαξωνίας, όπως στο γειτονικό κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία την περασμένη Κυριακή. Εν όψει των τοπικών εκλογών του Βερολίνου την επόμενη Κυριακή και οι δημοτικές εκλογές της Κάτω Σαξωνίας αποτελούν ένα είδος πολιτικού βαρομέτρου.


Σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο NDR (ανήκει στο ΑRD), το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) παρέμεινε πρώτο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων λαμβάνοντας 34,4% καταγράφοντας απώλειες, αφού το 2011 είχε λάβει 37,0%.


Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με ποσοστό 31,2 % παρέμεινε δεύτερο κόμμα καταγράφοντας όμως και αυτό απώλειες, δεδομένου ότι το 2011 είχε λάβει το 34,9%.


Ακολουθούν οι Πράσινοι με 10,9%, οι οποίοι μείωσαν επίσης το ποσοστό τους (14,3% το 2011) και το AfD με 7,8% (δεν συμμετείχε το 2011), το οποίο όμως αναδεικνύεται πλέον σε υπολογίσιμο πολιτικό παράγοντα και στην Κάτω Σαξωνία.


Οι Φιλελεύθεροι (FDP) αύξησαν το ποσοστό τους σε 4,8% από 3,4% το 2011, όπως επίσης και το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) από 2,4% το 2011 σε 3,3% χθες.


H συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές της Κάτω Σαξωνίας ανήλθε στο 55,5% έναντι 52,5% τo 2011.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X