Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / "Μεταρρύθμιση της Ενωσης αρχής γενομένης από τη Σύνοδο της Μπρατισλάβα"
"Μεταρρύθμιση της Ενωσης αρχής γενομένης από τη Σύνοδο της Μπρατισλάβα" thumbnail

"Μεταρρύθμιση της Ενωσης αρχής γενομένης από τη Σύνοδο της Μπρατισλάβα"

Η Πρωθυπουργός της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο ζήτησε σήμερα από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ η άτυπη Σύνοδος Κορυφής της Μπρατισλάβα να δώσει «μία πρώτη ώθηση» στη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους που ξεκίνησε σε ψυχρό κλίμα, σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου που ήταν παρών στην υποδοχή του Τουσκ από την Σίντλο, η υπερσυντηρητική Πρωθυπουργός της Πολωνίας παρουσίασε τις προσδοκίες της χώρας της από τη συνάντηση της Μπρατισλάβα -προσδοκίες που κινούνται πέραν του πλαισίου που θέτουν οι Βρυξέλλες.


«Αυτή η Σύνοδος Κορυφής πρέπει να δώσει μία πρώτη ώθηση προς την κατεύθυνση αλλαγών στην ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να αλλάξει, οφείλουμε να την μεταρρυθμίσουμε», δήλωσε η Μπεάτα Σίντλο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της.


«Οι Eυρωπαίοι αξιωματούχοι δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να μπλοκάρουν τις μεταρρυθμίσεις. Η παθητικότητα, απουσία μιας προσεκτικής ακρόασης της φωνής των κοινωνιών των χωρών μελών, οδήγησε στο Brexit», είπε παρουσιάζοντας στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τις θέσεις της Βαρσοβίας, δηλαδή της κυβέρνησης του υπερσυντηρητικού ευρωσκεπτικιστικού κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη.


«Αλλαγές στο πλαίσιο της ΕΕ είναι απαραίτητες και πρέπει να ξεκινήσουν από τη Σύνοδο» της Μπρατισλάβα, επέμεινε διευκρινίζοντας ότι η θέση αυτή είναι καρπός των διαβουλεύσεων με τα άλλα μέλη της ομάδας του Visegrad (Ουγγαρία, Τσεχική Δημοκρατία και Σλοβακία), που εντάχθηκαν το 2004 στην Ευρωπαϊκή Ενωση στο πλαίσιο της διεύρυνσής της προς τις χώρες του πρώην κομμουνιστικού μπλοκ.


Οι μεταρρυθμιστικές ιδέες που κομίζουν οι χώρες αυτές της Ανατολικής Ευρώπης συνίστανται στην ενίσχυση του ρόλου των κρατών μελών και των εθνικών κοινοβουλίων εις βάρος των Βρυξελλών και του ομοσπονδιακού μοντέλου διακυβέρνησης.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X