Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / "Nα σταλεί μήνυμα ενότητας από τη Μπρατισλάβα"
"Nα σταλεί μήνυμα ενότητας από τη Μπρατισλάβα" thumbnail

"Nα σταλεί μήνυμα ενότητας από τη Μπρατισλάβα"

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα πρέπει να επικεντρωθούν σε μη αμφισβητούμενα θέματα και "να στείλουν το μήνυμα ότι θέλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού και όχι διχασμένοι τις προκλήσεις του 21ου αιώνα", δηλώνει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του στην Die Welt.


Οι ηγέτες της ΕΕ "δεν επιτρέπεται να κάνουν το λάθος να συνομιλήσουν μόνο για θέματα που διχάζουν. Ας συνομιλήσουν για θέματα για τα οποία συμφωνούμε! Μόνο έτσι θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών", τονίζει ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός. Τέτοια θέματα είναι η ενίσχυση της εσωτερικής αγοράς, όπως επίσης και ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής και κατά της ανεργίας των νέων.


Ο Σούλτς καλεί επίσης τη Βρετανία να καταθέσει μέχρι το τέλος του έτους την αίτηση αποχώρησης από την ΕΕ.


Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν θέλησε να μιλήσει για το πολιτικό του μέλλον, αν δηλαδή θα είναι υποψήφιος καγκελάριος, δεδομένου ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) δεν προτίθεται να υποστηρίξει νέα θητεία του σοσιαλδημοκράτη πολιτικού στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο Σούλτς ενημέρωσε απλώς ότι η σχετική ψηφοφορία για τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα γίνει στις 17 Ιανουαρίου: "Είναι μια ανοιχτή διαδικασία".


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ  

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X