Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / ΕΜΠ: Βραδιά του Ερευνητή 2016
ΕΜΠ: Βραδιά του Ερευνητή 2016 thumbnail

ΕΜΠ: Βραδιά του Ερευνητή 2016

Την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη, 30 του μήνα, 1.500.000 επισκέπτες σε περισσότερες από 300 ευρωπαϊκές πόλεις συμμετέχουν στη Βραδιά του Ερευνητή, έναν θεσμό που κρατά 11 χρόνια. Βασικός στόχος της βραδιάς είναι η προβολή και ανάδειξη στο ευρύ κοινό του έργου των ερευνητών και της σπουδαιότητας του ρόλου τους στην επιστήμη και την κοινωνία.


Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ανοίγει τις πύλες του και φέτος, για τρίτη συνεχή χρονιά, διοργανώνοντας τη Βραδιά του Ερευνητή την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 στο εμβληματικό κτίριο Αβέρωφ του ιστορικού συγκροτήματος Πατησίων από τις πέντε το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα.


Σημειώνεται ότι η είσοδος θα είναι ελεύθερη.


Το ιστορικό κτίριο Αβέρωφ στο Πολυτεχνείο στην Πατησίων φιλοξενεί ιδανικά τη μοναδική ευκαιρία για το ευρύ κοινό να δει ταυτόχρονα, μια μόνο βραδιά τον χρόνο, σημαντικά καινοτόμα ερευνητικά επιτεύγματα από όλες τις Σχολές του Πολυτεχνείου, που στεγάζονται στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.


Ταξιδέψτε, λοιπόν, στον συναρπαστικό κόσμο της έρευνας και της τεχνολογίας μέσα από τη διάδραση, το θέαμα, τη διασκέδαση, την τέχνη, το παιχνίδι και τον διάλογο, στη Βραδιά του Ερευνητή, που πραγματοποιείται στην Αθήνα στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος (Αγία Παρασκευή) και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, καθώς και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Ξάνθη, Ρόδο, Ρέθυμνο, Κόρινθο και Πύλο.


Η Βραδιά περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δράσεις σχεδιασμένες για τους μαθητές όλων των ηλικιών, κυνήγι θησαυρού που εξελίσσεται σε συναρπαστικό παιχνίδι για τους επισκέπτες, ζωντανή μουσική, αλλά και ζωντανή σύνδεση με το μουσικο-επιστημονικό δρώμενο της Θεσσαλονίκης.
Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ, ert.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X