Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Διατροφή: Πόση ζάχαρη επιτρέπεται να τρώνε τα παιδιά
Διατροφή: Πόση ζάχαρη επιτρέπεται να τρώνε τα παιδιά  thumbnail

Διατροφή: Πόση ζάχαρη επιτρέπεται να τρώνε τα παιδιά

Αυστηρά όρια στην καθημερινή κατανάλωση ζάχαρης στα παιδιά βαζει η Αμερικανική Καρδιολογική Ένωση.


Σύμφωνα με τις νέες συστάσεις οι ανήλικοι, ηλικίας 2 έως 18 ετών, δεν θα πρέπει να καταναλώνουν πάνω από 6 κουταλάκια του γλυκού πρόσθετα σάκχαρα καθημερινά, που αντιστοιχεί σε 100 θερμίδες ή 25 γραμμάρια, αναφέρει το CNN. Οι ερευνητές χαρακτηρίζουν αυτό τον περιορισμό στην κατανάλωση ζάχαρης από τα παιδιά “ένα σημαντικό στόχο της δημόσιας υγείας”, σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Κυκλοφορία (Circulation).


“Διατροφή υψηλή σε πρόσθετα σάκχαρα συνδέεται άμεσα με την αύξηση του βάρους, την παχυσαρκία, την ινσουλινοαντίσταση, μη κανονική χοληστερόλη και λιπώδη νόσο του ήπατος στα παιδιά και όλα αυτά αυξάνουν τον κίνδυνο για εμφάνιση καρδιαγγειακής νόσου στο μέλλον”, δηλώνει η Δρ.Miriam Vos, βασική συγγραφέας της έρευνας, αναπληρώτρια καθηγήτρια παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο Emory και στο ινστιτούτο περίθαλψης παίδων της Ατλάντα.Οι ερευνητές ανέλυσαν περισσότερες από 100 μελέτες γύρω από την επίδραση των πρόσθετων σακχάρων στην καρδιαγγειακή υγεία των παιδιών. Παράλληλα, εξέτασαν και τα διατροφικά δεδομένα από την Αμερικανική Έρευνα Υγείας και Διατροφής, σχετικά με την κατανάλωση πρόσθετης ζάχαρης στις ΗΠΑ από το 2009-2012.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά καταναλώνουν, κατά μέσο όρο, περισσότερα από τα προτεινόμενα 25 γραμ. ή και λιγότερο την ημέρα.

Οι τελευταίες διατροφικές οδηγίες που εξέδωσε η Υπηρεσία Πρόληψης Νοσημάτων και Προώθησης της Υγείας προτείνουν τον περιορισμό της κατανάλωσης γλυκών, ώστε η πρόσθετη ζάχαρη να μην ξεπερνά το 10% των ημερήσιων θερμίδων. Η εν λόγω ποσότητα δεν έχει αποκκλιση από τις νέες συστάσεις, όπως τονίζει η Δρ. Vos.


 


“Πόση ζάχαρη επιτρέπεται για τα παιδιά αποτελεί ένα συγκεχημένο ζήτημα για τους γονείς και ελπίζουμε ότι αυτή η ανακοίνωση θα τους προσφέρει ένα κατανοητό στόχο και θα συμβάλλει σημαντικά στην υγεία των παιδιών”, συμπλήρωσε η Δρ. Vos.
Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X