Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Αναστασιάδης-Μπαν Κι Μουν συζήτησαν για Κυπριακό και κλιματική αλλαγή στη ΝΥ
Αναστασιάδης-Μπαν Κι Μουν συζήτησαν για Κυπριακό και κλιματική αλλαγή στη ΝΥ thumbnail

Αναστασιάδης-Μπαν Κι Μουν συζήτησαν για Κυπριακό και κλιματική αλλαγή στη ΝΥ

Για το Κυπριακό και την κλιματική αλλαγή συζήτησαν ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε συνάντηση τους στη Νέα Υόρκη.


Ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ δήλωσε ότι ο κ. Μπαν Κι Μουν και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, παρουσία του ειδικού συμβούλου του πρώτου, Έσπεν Άιντα, συζήτησαν «την πρόοδο στις ειρηνευτικές συνομιλίες για την Κύπρο». Ο εκπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ έκανε λόγο για «άνευ προηγουμένου πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις τον τελευταίο χρόνο και χαιρέτισε το κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, αποφασιστικότητας και καλής θέλησης που περιβάλλει τις συνομιλίες».


Οι δύο άνδρες, πρόσθεσε, συζήτησαν την κλιματική αλλαγή και ο Γενικός Γραμματέας εξήρε την ισχυρή δέσμευση της Κυπριακής Δημοκρατίας για επικύρωση της Συμφωνίας του Παρισιού.


Μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκησε περίπου μισή ώρα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε στους δημοσιογράφους ότι παρά το σύντομο (της συνάντησης) ήταν αρκετά περιεκτική αλλά και αρκετά δημιουργική.


Καταρχήν, ανέφερε, μας απασχόλησε η ημερήσια διάταξη της παρούσας Γενικής Συνέλευσης, όπως είναι η μεταναστευτική κρίση, αλλά και οι κλιματικές αλλαγές.


Πρόσθεσε ότι η επικύρωση της συμφωνίας του Παρισιού από πλευράς Κύπρου θα γίνει οπωσδήποτε προ του τέλους του χρόνου.


Για το Κυπριακό ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε ότι τους απασχόλησε η παρούσα κατάσταση πραγμάτων, «δηλαδή ως έχει σήμερα το στάδιο των διαπραγματεύσεων, με πολλή αντικειμενικότητα, μακριά από οποιοδήποτε blame game, δηλαδή απόδοση ευθυνών».


Συμπλήρωσε ότι έδωσε πληροφορίες για κάποια εναπομείναντα ζητήματα που πρέπει να πραγματοποιηθούν, υπογραμμίζοντας «την ίδια ώρα την ανάγκη της ιδιαίτερης προσοχής από όλους να μη δημιουργηθούν καταστάσεις, οι οποίες πιθανότατα, αντί να μας οδηγήσουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα, να είναι αποτρεπτικές της προσπάθειας, μη επικεντρωνόμενοι στην ουσία και στις ανησυχίες να οδηγηθούμε σε διασκέψεις οι οποίες, ανώριμες ούσες, δεν θα αποδώσουν αυτό που θέλουμε να πετύχουμε».


Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ο κ. Μπαν Κι Μουν επέδειξε «απόλυτη κατανόηση».


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X