Σαλάτα με κοφτό μακαρονάκι αλά καρμπονάρα!

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για </strong>4-6 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>10 λεπτά<br /><strong>Αναμονή </strong>1 ώρα στο ψυγείο<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>10 λεπτά</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-500 γρ. μακαρονάκι κοφτό Melissa<br />-1/2 φλιτζάνι γάλα φρέσκο<br />-1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι πρόβειο με τη πέτσα του<br />-1/2 φλιτζάνι φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα<br />-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο<br />-6-7 φέτες ζαμπόν χοιρινό βραστό, κομμένο σε μακριές και λεπτές λωρίδες<br />-6 φέτες μπέικον κομμένο σε λωρίδες<br />-1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη<br />-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Βράζουμε το μακαρονάκι σε άφθονο αλατισμένο νερό, al dente. Ξεπλένουμε με μπόλικο κρύο νερό και αφήνουμε να στραγγίξουν. Σοτάρουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο. Το μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει. Χτυπάμε σε μπολ το γάλα και το γιαούρτι, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το δυόσμο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με τα ζυμαρικά σε άλλο μεγάλο μπολ σαλάτας και προσθέτουμε το ζαμπόν και το μπέικον. Προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει καλά. Πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr">http://www.thecookbook.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα