Αφράτη σπανακόπιτα αλά σουφλέ!

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 8 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>40 λεπτά<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>1 ώρα και 30 λεπτά</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-12 φύλλα κρούστας<br />-1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο<br />-6 κρεμμυδάκια φρέσκα<br />-½ ματσάκι άνηθο<br />-λίγα φυλλαράκια δυόσμου<br />-1 φλιτζάνι κατίκι<br />-6 αβγά (χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια)<br />-2 φλιτζάνια γάλα<br />-2 κουτ. σούπας βούτυρο<br />-2 κουτ. σούπας αλεύρι<br />-λίγο αλάτι και πιπέρι<br />-ελαιόλαδο για τα φύλλα</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τα βάζουμε σε σουρωτήρι με το σπανάκι, τον άνηθο και τον δυόσμο. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, τα «μαραίνουμε» τρίβοντας με τα χέρια και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους. Καβουρδίζουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο μαζί με το αλεύρι για 5-6 λεπτά και προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε ζωηρά με τον αβγοδάρτη σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Την αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το μείγμα των χορταρικών καλά στυμμένο, το κατίκι, τους κρόκους των αβγών και το αλατοπίπερο. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε απαλά στη γέμιση. Απλώνουμε τα μισά φύλλα ελαφρώς λαδωμένα σε οβάλ πυρέξ, βάζουμε μέσα τη γέμιση και γυρνάμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα, χαράζουμε την επιφάνεια και τη ραντίζουμε με 1 φλιτζάνι νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 ώρα και 20 λεπτά.</p>
<p><strong>Σημ.:</strong> Αυτή η μυρωδάτη πίτα είναι ωραία ακόμη και κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου, άρα αυτόματα μπαίνει στη λίστα με τις συνταγές «για την παραλία».</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr">http://www.thecookbook.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα