Γλυκό κουταλιού με γεύση σταφύλι

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Προετοιμασία </strong>30 λεπτά<br /><strong>Βράσιμο </strong>1 ώρα<br /><strong>Συντήρηση </strong>12 μήνες</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-1 κιλό σταφύλι λευκό χωρίς κουκούτσια<br />-1 κιλό ζάχαρη<br />-2 μικρά κλαράκια αρμπαρόριζα<br />-1 λεμόνι (τον χυμό του)</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Bάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί και σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να δέσει το σιρόπι. <strong>Eλέγχουμε αν είναι έτοιμο ως εξής: </strong>Παίρνουμε λίγο με ένα κουταλάκι και το ρίχνουμε σ’ ένα πιάτο. Aν έχει δέσει, θα πρέπει πέφτοντας στο πιάτο να σχηματίσει μικρές μπαλίτσες. Aφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και το μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Mπορούμε έτσι να το αποθηκεύσουμε για έναν χρόνο περίπου.</p>
<p><strong>Tip:</strong> Mια ωραία ιδέα είναι να προσθέσουμε στο γλυκό σταφύλι και αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, κουκουνάρια ή, ακόμα, να κάνουμε πρόσμειξη με διάφορα άλλα φρούτα εποχής. Aπλά, σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να προσέξουμε το βράσιμο γιατί κάποια φρούτα μπορεί να θέλουν περισσότερο.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr">http://www.thecookbook.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα