Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Νέα τεχνολογία για ασύρματη πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω καλωδίων ρεύματος
Νέα τεχνολογία για ασύρματη πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω καλωδίων ρεύματος thumbnail

Νέα τεχνολογία για ασύρματη πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω καλωδίων ρεύματος

Η ATandT, μία από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών, παρουσίασε πρόσφατα μια νέα τεχνολογία η οποία, όπως υποστηρίζει, θα παρέχει υπηρεσίες υπερ-ταχείας ασύρματης πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω της χρήσης των καλωδίων ηλεκτρικού ρεύματος και όχι των παραδοσιακών οπτικών ινών.


Όπως αναφέρει η εφημερίδα Financial Times επικαλούμενη σχετική ανακοίνωση της ATandT, η εταιρεία υποστηρίζει ότι η «πατενταρισμένη τεχνολογία» έχει την προοπτική να παράσχει «υπερ-ταχείες, multi-gigabit ανά δευτερόλεπτο ασύρματες ταχύτητες στο Διαδίκτυο», κάτι που θα μπορούσε να μεταμορφώσει το ασύρματο Ίντερνετ σε παγκόσμιο επίπεδο.


Η τεχνολογία, που φέρει την ονομασία Project AirGig, αναπτύχθηκε στα εργαστήρια της ATandT και καλύπτεται από τουλάχιστον 100 άδειες ευρεσιτεχνίας, σύμφωνα με την εταιρεία. Σημειώνεται επίσης ότι η υπηρεσία θα είναι «πολύ πιο εύκολο να αναπτυχθεί σε σχέση με τις οπτικές ίνες» επειδή δεν θα υπάρχει η ανάγκη για την τοποθέτηση νέων καλωδίων ή πύργων τηλεπικοινωνιών.


«Το Project AirGig έχει τεράστιες προοπτικές να μεταμορφώσει την πρόσβαση στο Ίντερνετ σε παγκόσμιο επίπεδο, εκτός του δικού μας ευρυζωνικού δικτύου και όχι μόνο στις ΗΠΑ», εκτίμησε ο Τζον Ντόνοβαν, Διευθύνων Σύμβουλος Στρατηγικής της ATandT. «Τα αποτελέσματα που έχουμε δει από τις δοκιμές εκτός των εργαστηρίων μας είναι ενθαρρυντικά. Για τον σκοπό αυτό αναζητούμε την κατάλληλη περιοχή ώστε να ξεκινήσουμε το επόμενο έτος τις δοκιμές», πρόσθεσε.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X