Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Διαρκής αντιπαράθεση για άδειες, Attica Bank και προσφυγικό
Διαρκής αντιπαράθεση για άδειες, Attica Bank και προσφυγικό  thumbnail

Διαρκής αντιπαράθεση για άδειες, Attica Bank και προσφυγικό

Νέος κύκλος πολιτικής αντιπαράθεσης έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με φόντο τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες αλλά και τη δανειοδότηση του επιχειρηματία Καλογρίτσα από την τράπεζα Αττικής.


Στο επίκεντρο της διαμάχης έχουν βρεθεί από τη μία οι αποκαλύψεις για το πόθεν έσχες Καλογρίτσα και η συμμετοχή του στον διαγωνισμό και από την άλλη, οι υψηλές δανειοδοτήσεις από την Attica Bank των επιχειρήσεων συμφερόντων του επιχειρηματία.


Το Μέγαρο Μαξίμου άσκησε δριμεία κριτική στην αντιπολίτευση κατηγορώντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι «έχουν φεσώσει με 13 εκατ. ευρώ την τράπεζα Αττικής» ενώ κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει «για τις συνθήκες υπό τις οποίες χορηγήθηκαν αυτά τα θαλασσοδάνεια».


Μαξίμου: Θα πει κάτι ο κ. Μητσοτάκης για τα θαλασσοδάνεια της ΝΔ από την τράπεζα Αττικής;


Συγκεκριμένα, πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν σκωπτικά πως «όταν ο κ. Μητσοτάκης έλεγε στη ΔΕΘ ότι είναι αδιανόητο “μια τράπεζα, με διοίκηση φιλική προς την κυβέρνηση, να δίνει δάνεια χωρίς τραπεζικά κριτήρια” προφανώς δεν αναφερόταν στα θαλασσοδάνεια που έχει πάρει το ίδιο του το κόμμα από την Τράπεζα Αττικής».


«Να, όμως, που όλα έρχονται στο φως», συμπληρώνουν, για να σημειώσουν πως «σύμφωνα με στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα από το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έχουν φεσώσει με 13 εκατ. ευρώ, την τράπεζα Αττικής, για την οποία σήμερα υποτίθεται ότι κόπτονται».


Κατόπιν αυτών, οι ίδιες πηγές ρωτούν: «Έχει να απαντήσει κάτι ο κ. Μητσοτάκης για τις συνθήκες υπό τις οποίες χορηγήθηκαν αυτά τα θαλασσοδάνεια; Θα μας πει πότε και πώς προτίθεται να επιστρέψει τα χρήματα; Ή εφαρμόζει την “Συμφωνία Αλήθειας” όπου τον βολεύει;».


ΝΔ: Οι συμψηφισμοί ανήκουν στο παρελθόν όπως και ο κ. Τσίπρας


«Η κυβέρνηση αναζητά αντιπερισπασμό για να ξεφύγει από το προκλητικό λάθος του πρωθυπουργού που μίλησε για “προσωρινούς υπερθεματιστές” και επιχειρεί να καλύψει με αυτόν τον τρόπο τις τεράστιες ευθύνες της Επιτροπής και του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης κ. Κρέτσου, που δεν έλεγξαν ουσιαστικά τα πόθεν έσχες των υποψήφιων καναλαρχών» σχολίασε η ΝΔ συνεχίζοντας την κόντρα που έχει ξεσπάσει με την κυβέρνηση για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.


Η ΝΔ επισημαίνει ότι «ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απαγόρευσε πλέον με καταστατική ρύθμιση τη λήψη δανείου από το κόμμα. Οκτώ μήνες τώρα έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα μείωσης των εξόδων. Γι' αυτό, άλλωστε, η Νέα Δημοκρατία ψήφισε την Εξεταστική για τα δάνεια στα κόμματα και απαιτεί τη διαφάνεια παντού, για τους πάντες και τα πάντα. Αντιθέτως, ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν να έχουν offshore εταιρεία – μέτοχο στην κομματική εφημερίδα τους, την Αυγή» και καταλήγει η Πειραιώς σημειώνοντας ότι «γι' αυτό τέλος στους συμψηφισμούς. Ανήκουν στο χθες, όπως και ο κ. Τσίπρας.


H απάντηση Μαξίμου στη ΝΔ: Η ΝΔ παραδέχεται τα θαλασσοδάνεια


Για θαλασσοδάνεια τα οποία έχει πάρει η Νέα Δημοκρατία από την τράπεζα Αττικής, έκαναν λόγο κυβερνητικές πηγές. «Ευχαριστούμε τη ΝΔ που παραδέχεται πως από κοινού με το ΠΑΣΟΚ έχει φεσώσει την Τράπεζα Αττικής με 13 εκατομμύρια ευρώ» ανέφεραν οι ίδιες πηγές και σημείωναν:


«Δεν απαντά φυσικά αν αυτά τα δάνεια εκπλήρωναν τα τραπεζικά κριτήρια, ούτε με ποιο τρόπο εξασφαλίστηκαν. Το μόνο που είχαν να απαντήσουν είναι ότι «με εντολή Μητσοτάκη το κόμμα δεν θα πάρει άλλα θαλασσοδάνεια. Επαρκείς και περιεκτικές εξηγήσεις για το θέμα, ομολογουμένως…»


Στενός συνεργάτης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη εκτιμά μιλώντας στο real.gr και τον Θάνο Τριανταφύλλου πως «το εκρηκτικό μείγμα των τηλεοπτικών αδειών και του προσφυγικού αναμένεται να προκαλέσει σημαντική φθορά στην κυβέρνηση και παράλληλα με την κακή δημοσιονομική κατάσταση θα έχουμε σύντομα πολιτικές εξελίξεις».


Από την οδό Πειραιώς κάνουν λόγο για «ελλείψεις σε όλους τους φακέλους των διαγωνιζόμενων» και περιμένουν πως κάτι τέτοιο θα σημάνει «την ακύρωση όλου του διαγωνισμού-παρωδία».


O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει καθημερινά συσκέψεις τόσο με τον Μάκη Βορίδη ο οποίος «σηκώνει» πάνω του το βάρος της επίθεσης, όσο και με τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Κώστα Τσιάρα που επιβλέπει τη διαδικασία.


Ο κ. Βορίδης σε δήλωσή του σημειώνει ότι «η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού είναι εκτεθειμένη σε μεγάλες ευθύνες γιατί δεν διασφάλισε τον ουσιαστικό έλεγχο του πόθεν έσχες των τεσσάρων υπερθεματιστών» συμπληρώνοντας πως «αυτή η Επιτροπή έχει βαριά πολιτική ευθύνη». Επίσης, αναρωτιέται γιατί «ενώ είχε οριστεί εταιρεία, ιδιωτική και ανεξάρτητη, η Grant Thornton, εκτιμητής, ειδικώς σε αυτή τη διαδικασία δεν εμπλέκεται;».


Σύμφωνα με τον Θάνο Τριανταφύλλου, η πρόσφατη εμπλοκή που προσπάθησε να φέρει η κυβερνητική πλειοψηφία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ώστε να μην προσέλθουν σε αυτήν ούτε οι τέσσερις υπερθεματιστές, ούτε και ο κ. Παππάς, δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη καχυποψία πως «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πασχίζουν για να καλύψουν ένα μεγάλο σκάνδαλο».


Από την άλλη στο ζήτημα του προσφυγικού, το «γαλάζιο» επιτελείο καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ διαχειριστική ανικανότητα τονίζοντας πως «είναι μια κυβέρνηση που δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει, ανοιγοκλείνοντας την Αμυγδαλέζα και δημιουργώντας ένα σαφώς διχαστικό κλίμα στις τοπικές κοινωνίες».


Μάλιστα, δεν αποκλείεται να γίνει και παρέμβαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας πάνω στο θέμα, ακόμη και εντός της ημέρας.


Χθες, ο Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, είπε σχετικά: «O ΣΥΡΙΖΑ αποκαλούσε την Αμυγδαλέζα “κολαστήριο”. Υποχρεώθηκαν να ανοίξουν ξανά τον χώρο, καθώς η κατάσταση στο προσφυγικό είναι εκτός ελέγχου, εξαιτίας της ανικανότητάς τους να αντιμετωπίσουν οργανωμένα το πρόβλημα σε όλη τη χώρα.»


Κουρουμπλής: Οργανωμένη προσπάθεια να πέσει η κυβέρνηση


Μιλώντας στον Realfm 97,8 ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ανέφερε ότι «υπάρχει μία οργανωμένη προσπάθεια να πέσει η κυβέρνηση. Αυτή είναι η όλη ιστορία. Ή θα καταργηθεί η ιστορία των αδειοδοτήσεων, διότι εκλήθησαν –επιτέλους- στα 27 χρόνια κάποιοι να πληρώσουν ή θα πέσει η κυβέρνηση».


Στο ερώτημα αν κρίνει πετυχημένο τον τρόπο με τον οποίο έγινε η αδειοδότηση των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε:


«Ο τρόπος θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Ομως γιατί δεν λέμε ότι υπάρχει μία διάταξη στις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος που λέει ότι αν αύριο διαπιστωθεί ότι ένας εκ των υπερθεματιστών έχει πρόβλημα, η πρώτη δόση συν τα 3 εκατ. της εγγύησης καταπίπτουν υπέρ του δημοσίου;».


ΠΑΣΟΚ: Η ΣYPIZA bank χρηματοδότησε τον ΣΥΡΙΖΑ εργολάβο για να φτιάξει το ΣYPIZA channel


Δριμεία ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στους κυβερνητικούς κύκλους και τα περί δανεισμού του κόμματος από την Attica Bank.


«Κυρία Γεροβασίλη πείτε στον κ. Σπίρτζη να σας ενημερώνει καλύτερα πριν τα non paper. Γιατί φαίνεται, ότι δεν σας είπε τίποτα για τα δάνεια 78 εκατομμυρίων € της Τράπεζας Αττικής, στους 20 μήνες του ΣYPIZA στον κ. Kαλογρίτσα.


Αλλά εσείς γνωρίζετε ότι η ΣYPIZA bank χρηματοδότησε τον ΣΥΡΙΖΑ εργολάβο, για να φτιάξει το ΣYPIZA channel.


YΓ: Mε την ευκαιρία, δεν ρωτάτε τον κ. Σπίρτζη, ποιοι σημερινοί υπουργοί είχαν επαγγελματικές σχέσεις με την Τράπεζα Αττικής;» ανέφερε σε ανακοίνωση η Χαριλάου Τρικούπη.


Η απάντηση Δραγασάκη για την Attica Bank


«Πίσω από τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις στόχος είναι η απαξίωση της Τράπεζας Αττικής και η ιδέα του παράλληλου τραπεζικού συστήματος» έγραψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε μήνυμα που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter.


Ποτάμι: Έμαθαν σε 2 χρόνια όλα τα παλιά κόλπα


«Έμαθαν τα παλιά κόλπα 40 χρόνων σε λιγότερο από δύο χρόνια και αποδεικνύονται πραγματικά οι καλύτεροι μαθητές του παλιού συστήματος».


Αυτό τόνισε σε σχόλιό του ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας, με αφορμή τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ πήραν δάνεια από την Τράπεζα Αττικής.


Πιο αναλυτικά το σχόλιο του Δημήτρη Τσιόδρα: «"Μα και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ πήραν δάνεια από την Τράπεζα Αττικής" λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Άρα λοιπόν αφού πήραν αυτοί 13 εκατομμύρια γιατί να μη δώσουμε κι εμείς 70 στον Καλογρίτσα; Αφού τα έκαναν οι προηγούμενοι ας κάνουμε κι εμείς τα ίδια και χειρότερα. Αποδεικνύονται πραγματικά οι καλύτεροι μαθητές του παλιού συστήματος. Έμαθαν τα παλιά κόλπα 40 χρόνων ούτε σε 2. Άρχισαν ήδη να συναγωνίζονται τους δασκάλους».


 


Πηγή: real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X