Ατομικά καλτσόνε με πικάντικο λουκάνικο

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 6 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>10 λεπτά<br /><strong>Αναμονή </strong>30 λεπτά<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>15 λεπτά</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p><strong>Για τη ζύμη</strong><br />-1 κουτ. σούπας μαγιά ξερή<br />-1 κουτ. σούπας ζάχαρη<br />-1 φλιτζάνι νερό χλιαρό<br />-375 γρ. αλεύρι 00 (στο σουπερμάρκετ)<br />-1 κουτ. γλυκού αλάτι<br />-1 κουτ. σούπας λάδι<br /><strong>Για την πίτσα</strong><br />-1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας έτοιμη<br />-250 γρ. λουκάνικο πικάντικο σε φέτες<br />-1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού<br />-1 φλιτζάνι ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσια<br />-100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη<br />-πιπέρι φρεσκοτριμμένο<br />-λάδι για το άλειμμα</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p><strong>Ετοιμάζουμε τη ζύμη:</strong> Βάζουμε στο ζεστό νερό τη ζάχαρη και τη μαγιά. Αφήνουμε 10 λεπτά να φουσκώσει και την ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία και απαλή ζύμη και την αφήνουμε σκεπασμένη για 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 220°C έχοντας μέσα το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και τα ανοίγουμε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε διαστάσεις 15×15 εκ. Λαδώνουμε καλά και στρώνουμε πάνω τη σάλτσα ντομάτας, το λουκάνικο, τα φύλλα βασιλικού, τις ελιές και στο τέλος την τριμμένη μοτσαρέλα και το πιπέρι. Κλείνουμε τα καλτσόνε, τα αλείφουμε με λάδι και τα ψήνουμε στο καυτό ταψί για 15 λεπτά περίπου.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr/">http://www.thecookbook.gr/</a></p>

Σχετικά άρθρα