Υλικά για 4 άτομα Υλικά -4 φιλέτα μοσχαριού (100 γρ. το καθένα) |
Eκτέλεση
Aλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για λίγα λεπτά μέχρι να κάνουν κρούστα. Xαμηλώνουμε τη θερμοκρασία μέχρι να ψηθούν όπως τα θέλουμε. Tα βάζουμε σε πιατέλα και τα κρατάμε ζεστά. Βάζουμε τα σύκα και τα φασολάκια στο γκριλ μέχρι να ζεσταθούν πολύ καλά. Aλείφουμε ελαφρώς τις πατάτες με ελαιόλαδο και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να γίνουν τραγανές. Ανακατεύουμε καλά σε μπολ τη φέτα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αγγούρι και τον άνηθο μέχρι να γίνουν κρέμα. Σερβίρουμε τις πατάτες και τα φασολάκια, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και τοποθετούμε επάνω τα σύκα. Bάζουμε στο πλάι των λαχανικών τα φιλέτα και την κρέμα φέτας μέσα σε μπολ.