Μπριζολάκια με μπαλσάμικο και καραμελωμένα λαχανικά!

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title">Υλικά Συνταγής</h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span>4-6 χοιρινά μικρά μπριζολάκια λαιμού χωρίς κόκκαλο (όχι πολύ χοντρά)</span></li>
<li><span>3 κ.σ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span>1 σκ. σκόρδο σπασμένο</span></li>
<li><span>2 πιπεριές κόκκινη – πράσινη κομμένες σε φέτες</span></li>
<li><span>10 ντοματίνια κομμένα</span></li>
<li><span>1/4 φλ. βαλσαμικό ξίδι με μέλι</span></li>
<li><span>1 κ.σ. βούτυρο</span></li>
<li><span>2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες</span></li>
<li><span>3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικό</span></li>
<li><span>100 γρ. παρμεζάνα (κομμάτι)</span></li>
<li><span>1 κλαδάκι θυμάρι</span></li>
<li><span>1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη</span></li>
<li><span>αλάτι</span></li>
<li><span>πιπέρι</span></li>
<li><span>πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα</span></li>
<li><span>πίτες για το σερβίρισμα</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title">Εκτέλεση</h3>
<p>Ζεσταίνουμε το βούτυρο με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε τηγάνι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά να μαλακώσουν τελείως. Προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού και τα αφήνουμε να καραμελώσουν.</p>
<p>Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα μπριζολάκια για 4-5 ´ από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο, τις πιπεριές και τα βότανα. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και αλατοπιπερώνουμε.</p>
<p>Σβήνουμε με το βαλσαμικό ξίδι με μέλι. Προσθέτουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια και ανακατεύουμε. Τρίβουμε λίγη παρμεζάνα πάνω σε κάθε μπριζολάκι. Σερβίρουμε αμέσως με πίτες και πράσινη σαλάτα.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.argiro.gr/">http://www.argiro.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα