Νόστιμες Πένες χωρίς γλουτένη!

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title">Υλικά Συνταγής</h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span>3 μελιτζάνες φλάσκες</span></li>
<li><span>1/4 φλ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span>λίγη φρέσκια ρίγανη</span></li>
<li><span>2 σκ. σκόρδο</span></li>
<li><span>1 κ.γ. μπούκοβο</span></li>
<li><span>2 συσκευασίες σάλτσα ντομάτας με βασιλικό</span></li>
<li><span>1 συσκευασία πένες χωρίς γλουτένη</span></li>
<li><span>300 γρ. φυτικό τυρί φρέσκο</span></li>
<li><span>αλάτι</span></li>
<li><span>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
<li><span>μπόλικο φρέσκο βασιλικό</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title">Εκτέλεση</h3>
<p>Κόβουμε τις μελιτζάνες σε καρέ. Τις βάζουμε σε μπολ, με νερό να τις καλύπτει. Αφήνουμε για 10´-15′. Τις στύβουμε καλά και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνουμε  το λάδι σε βαθύ τηγάνι. Σοτάρουμε το σκόρδο για 1´ με το μπούκοβο να βγάλουν τα αρώματα τους.</p>
<p>Σοτάρουμε τις μελιτζάνες για 4-5′ να μαλακώσουν ελαφρά. Προσθέτουμε τη ρίγανη. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη σάλτσα. Aνακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για 5′.</p>
<p>Έχουμε βράσει τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζουμε καλά. Τα ζυμαρικά με τρύπα κρατούν αρκετό νερό μέσα τους.</p>
<p>Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με το τυρί και με ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό και ανακατεύουμε.</p>
<p>Σερβίρουμε στα πιάτα, περιχύνουμε ώμο ελαιόλαδο και τρίβουμε πιπέρι.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.argiro.gr">http://www.argiro.gr</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα