Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / "Κάθε στάδιο αποτελεί δικλείδα ασφαλείας για εκείνα που προηγήθηκαν"
"Κάθε στάδιο αποτελεί δικλείδα ασφαλείας για εκείνα που προηγήθηκαν" thumbnail

"Κάθε στάδιο αποτελεί δικλείδα ασφαλείας για εκείνα που προηγήθηκαν"

"Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες δεν τελείωσε την ημέρα που βγήκα και είπα ποιοι είναι οι νικητές της δημοπρασίας", "ο διαγωνισμός υλοποιείται σε στάδια και διαδικασίες και κάθε στάδιο αποτελεί και μια δικλείδα ασφαλείας για τα στάδια που προηγήθηκαν", δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό "Στο Κόκκινο".


Στην τωρινή φάση, σημείωσε ο Λ. Κρέτσος, η Επιτροπή Ενστάσεων θα αναλάβει όλες τις προδικαστικές προσφυγές, καθώς και όλες τις ενστάσεις που έχουν εγείρει οι υποψήφιες εταιρείες έναντι άλλων, αναφορικά και με το πόθεν έσχες και με τον έλεγχο της επάρκειας των οικονομικών μέσων. Η Επιτροπή, πρόσθεσε, εργάζεται βάσει της προκήρυξης του διαγωνισμού και δεν έχει σκοπό να υποκαταστήσει την ανεξάρτητη αρχή καταπολέμησης μαύρου χρήματος. Επίσης, σύμφωνα με το νόμο που έχει φέρει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τον 4389/2016 ο οποίος ισχυροποιεί τον έλεγχο σχετικά με το πόθεν έσχες, όλοι οι επιχειρηματίες ελέγχονται, μικροί ή μεγάλοι, όπως τόνισε.


Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας υπογράμμισε ότι αυτός ο διαγωνισμός έχει πολλά στάδια και πολλές δικλείδες ασφαλείας, καθώς επίσης και ότι όλα τα στοιχεία είναι στη διάθεση του καθενός να τα ελέγξει, "γιατί δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε". Υπάρχουν όροι και κανόνες σε όλα αυτά τα στάδια, όπου ο καθένας μπορεί να χάσει την άδεια, επεσήμανε, προσθέτοντας ότι αν κάποιος από τους υπερθεματιστές δεν καταθέσει τη Δευτέρα το ποσό της πρώτης δόσης που του αναλογεί, χάνει την άδεια αυτοδικαίως, όπως ορίζεται στην προκήρυξη του διαγωνισμού.


Όσον αφορά τη διαδικασία των προδικαστικών προσφυγών, η Επιτροπή Ενστάσεων τώρα θα αναλάβει αυτό το σκέλος, καθώς υπάρχουν τέσσερις εταιρείες που έχουν εγείρει θέματα αναφορικά με το πόθεν έσχες. "Δεν υπάρχει διυπουργική απόφαση που λέει ότι αυτοί οι τέσσερις είναι οι τέσσερις νέοι καναλάρχες", διευκρίνισε ο Λ. Κρέτσος, "είμαστε σε μια διαδικασία η οποία συνεχίζεται με πολύ σοβαρά βήματα". "Θα εξεταστούν όλα τα σημεία που έχουν εγείρει οι τέσσερις εταιρείες", διαβεβαίωσε.


Σχολιάζοντας την κλήση στο πρόσωπό του καθώς και του υπουργού Επικρατείας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο Λ. Κρέτσος δήλωσε ότι αυτό το περίμενε με μεγάλη χαρά, καθώς μετά από 27 χρόνια που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έλαβαν κανένα ποσό για τη χρήση του ραδιοτηλεοπτικού φάσματος, τώρα μπαίνουν κανόνες που σε ορισμένα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα δεν αρέσουν, και για τον λόγο αυτό θέλουν να πλήξουν την κυβέρνηση.


Τέλος, αναρωτήθηκε για την μελλοντική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχέση με το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προς διαβούλευση και το οποίο προβλέπει ότι όλες οι αγορές και συναλλαγές σχετικά με τον τηλεοπτικό χρόνο θα γίνονται ηλεκτρονικά και θα συνδέονται με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. "Αυτό θα το ψηφίσει η ΝΔ;" αναρωτήθηκε, σχολιάζοντας και τη στάση της στο θέμα του ΕΣΡ καθώς και του μητρώου online media.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X