Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Επιστολή Ψυχάρη στους εργαζόμενους του ΔΟΛ
Επιστολή Ψυχάρη στους εργαζόμενους του ΔΟΛ  thumbnail

Επιστολή Ψυχάρη στους εργαζόμενους του ΔΟΛ

Με επιστολή του προς τους εργαζόμενους του ΔΟΛ παρενέβη το αφεντικό της Μιχαλακοπούλου, την οποία παρέδωσε στη συνέλευση των εργαζομένων ο Διευθυντής του ΒΗΜΑτος Αντώνης Καρακούσης – σύμφωνα με πληροφορίες του zoornalistas.blogspot.gr.


Με την επιστολή ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης ενημερώνει για την κατάσταση που επικρατεί στον Όμιλο αναφέροντας πως ο Οργανισμός αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω της πτώσης της διαφημιστικής αγοράς, ενώ παράλληλα δέχεται χτυπήματα από πολλές πλευρές.


Στην επιστολή γίνεται λόγος για προσπάθεια ανεύρεσης λύσης μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, η οποία λέγεται πως αν ναυαγήσει, τότε θα συζητηθούν είτε λύση τύπου.. "Μαρινόπουλου", είτε η συμμετοχή με κάποιο ποσοστό νέου επενδυτή.


Σε κάθε περίπτωση ο Στ. Ψυχάρης "καθησυχάζει" τους εργαζόμενους αναφέροντας στην επιστολή του ότι δεν θα ρίξει… πιστολιά στους εργαζόμενους αλλά θα βρει τρόπο να πάρουν τις αποζημιώσεις τους ("αν το καράβι πέσει σε ξέρες, τα αμπάρια είναι γεμάτα…").


Από όσα αναφέρονται στην επιστολή αλλά κυρίως από όσα είπε ο Α. Καρακούσης προκύπτουν τα εξής:


Οι εργαζόμενοι καλούνται να συνεχίσουν να εργάζονται απλήρωτοι μέχρι τις 15 Οκτωβρίου και ο Στ. Ψυχάρης αναζητά νέο επενδυτή.


- Αν βρεθεί επενδυτής οι εργαζόμενοι θα πάρουν τα οφειλόμενα και ταυτόχρονα θα ξεκινήσει νέο πρόγραμα αναδιάρθρωσης με απολύσεις και μειώσεις μισθών.


- Αν δεν βρεθεί επενδυτής η εταιρεία θα οδηγηθεί σε κάποια διαδικασία προστασίας από πιστωτές ή αναστολής λειτουργίας ή κάτι άλλο σχετικό, με τον Στ. Ψυχάρη να αναφέρει στην επιστολή του ότι δεν θα ρίξει… πιστολιά στους εργαζομένους αλλά θα βρει τρόπο να πάρουν τις αποζημιώσεις τους.


Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους αποφάσισαν τελικά να μην προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση αλλά να γίνει οργανωμένα και συντονισμένα μέσω των σωματείων κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων. Επίσης η συνέλευση αποφάσισε να ζητήσει εκ νέου από την διοίκηση να καταβάλει τις επόμενες μέρες κάποιο ποσό στους εργαζόμενους για να καλύψουν τις άμεσες βιοποριστικές τους ανάγκες.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X