Ερντογάν: Αποχωρήστε από το πάρκο Γκεζί

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι το πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης, επίκεντρο της αντικυβερνητικής αμφισβήτησης που συγκλονίζει εδώ και δώδεκα ημέρες την Τουρκία, δεν είναι μια “ζώνη κατοχής” και κάλεσε τους διαδηλωτές να αποσυρθούν υποστηρίζοντας πως το κύμα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων αποτελεί μέρος μιας εσκεμμένης προσπάθειας να πληγεί η εικόνα και η οικονομία της Τουρκίας.

“Το πάρκο Γκεζί είναι ένα πάρκο και όχι μια ζώνη κατοχής. Καλώ όλους αυτούς που είναι ειλικρινείς να αποσυρθούν, το ζητώ ως πρωθυπουργός”, δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον των βουλευτών του κυβερνητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) μερικές ώρες αφότου η αστυνομία ανέκτησε τον έλεγχο της πλατείας Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, κοντά στο πάρκο Γκεζί.

“Μέσω αυτών των γεγονότων, στόχος ήταν η τουρκική οικονομία… Κατεβλήθησαν προσπάθειες να στρεβλωθεί η εικόνα της Τουρκίας ως τμήμα ενός συστηματικού σχεδίου”, πρόσθεσε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Ο Ερντογάν δήλωσε ακόμη πως οι διαδηλώσεις σε όλη την Τουρκία στοίχισαν τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, τρεις διαδηλωτές και έναν αστυνομικό. “Τρεις νέοι και ένας αστυνομικός έχασαν τη ζωή τους στα γεγονότα”, δήλωσε ο Ερντογάν όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σχετικά άρθρα