Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Η απάντηση Φίλη στην επιστολή Ιερώνυμου: Να διδασκόμαστε όλοι από τα λάθη μας
Η απάντηση Φίλη στην επιστολή Ιερώνυμου: Να διδασκόμαστε όλοι από τα λάθη μας thumbnail

Η απάντηση Φίλη στην επιστολή Ιερώνυμου: Να διδασκόμαστε όλοι από τα λάθη μας

Νηφαλιότητα και ψυχραιμία συστήνει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης που πληροφορήθηκε, όπως επισημαίνει, από τον ηλεκτρονικό Τύπο της ύπαρξη επιστολής του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου.


Τονίζει ότι το θέμα των σχέσεων της Διοίκησης της Εκκλησίας με το δικτατορικό καθεστώς είναι αντικείμενο επιστημονικού και ευρύτερου δημόσιου διαλόγου που θα πρέπει να έχει στόχο "να διδασκόμαστε όλοι από τα λάθη μας".


Η επιστολή – απάντησή του κ. Φίλη αναφέρει:


"Μακαριώτατε,


Πληροφορήθηκα δια του ηλεκτρονικού τύπου το περιεχόμενο της επιστολής που μού απευθύνετε σχετικά με τις σχέσεις της Διοίκησης της Εκκλησίας της Ελλάδος με το δικτατορικό καθεστώς της επταετίας.


Τα θέματα αυτά αποτελούν αντικείμενο επιστημονικού διαλόγου καθώς και ευρύτερου δημόσιου διαλόγου που πρέπει να γίνεται νηφάλια και ψύχραιμα και με στόχο να διδασκόμαστε όλοι από τα λάθη μας.


Ως προς τα θεσμικά ζητήματα όπως με το μάθημα των Θρησκευτικών,  είναι ωφέλιμο να συζητούνται όχι με ανταλλαγή επιστολών αλλά στο πλαίσιο της θεσμικής συνεργασίας μεταξύ της Πολιτείας και της Εκκλησίας, όπως αυτή υλοποιήθηκε και υλοποιείται και με τη σειρά τακτικών συναντήσεων μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και του υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.


Γνωρίζετε ότι είμαι πάντοτε ανοιχτός στο διάλογο και βεβαίως για συνάντηση μαζί σας".


txvs.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X