Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / "Το ζήτημα δεν είναι πώς θα έρθει αλλά πώς θα φύγει" από τα Εξάρχεια
"Το ζήτημα δεν είναι πώς θα έρθει αλλά πώς θα φύγει" από τα Εξάρχεια thumbnail

"Το ζήτημα δεν είναι πώς θα έρθει αλλά πώς θα φύγει" από τα Εξάρχεια

Επιστολή του Ρουβίκωνα αναρτήθηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου με ευθείες βολές κατά του Προέδρου της ΝΔ και τα όσα είπε στη ΔΕΘ σχετικά με τα Εξάρχεια και την πρόθεση του «να επιστρέψει η έννομη τάξη στην περιοχή».


Συγκεκριμένα αναφέρεται:


«Δεν αμφιβάλλουμε ότι το κράτος μπορεί με στρατιωτικούς όρους να σπάσει τις καταλήψεις, να φυλακίσει αναρχικούς, να βάλει μόνιμα και μαζικά δυνάμεις καταστολής στα Εξάρχεια. Πιθανόν να μπορεί να το κάνει και σε έναν μήνα. Αλλά θα πρέπει όλοι τους, δεξιά και αριστερά να έχουν υπόψη τους ότι κάτι τέτοιο έχει ήδη γίνει και μάλιστα αρκετές φορές. Η αφοσίωση, η αλληλεγγύη, η αδιαλλαξία των αναρχικών και πάνω από όλα το δίκαιο του αγώνα τους και το μικρό αλλά υπαρκτό ρίζωμά τους στο έδαφος της εκμεταλλευόμενης και καταπιεζόμενης κοινωνίας είναι αυτά που τους έδωσαν τη δύναμη να αντισταθούν, να επιβιώσουν και να αναπτύσσονται. Κι έτσι θα γίνει και την επόμενη φορά.


(…) Σε κάθε περίπτωση αν το κράτος, δεξιό ή αριστερό, θέλει να τσακίσει τον Ρουβίκωνα ας έρθει να το κάνει. Αν θέλει να τελειώσει τα Εξάρχεια ας έρθει να το κάνει (να δουλέψουν και με την ησυχία τους πια οι επενδυτές των ναρκωτικών). Αν θέλει να κλείσει στη φυλακή τους αναρχικούς, ας έρθει να το κάνει… Η εμπειρία του πρέπει να του έχει διδάξει ότι το ζήτημα δεν είναι πώς θα έρθει, αλλά πώς θα φύγει…».Πηγή: ethnos.gr


 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X