Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Realnews: Λύση για το χρέος ή εκλογές
Realnews: Λύση για το χρέος ή εκλογές  thumbnail

Realnews: Λύση για το χρέος ή εκλογές

Ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουρή για την εφημερίδα Realnews 


 


Αποφασισμένος να σκληρύνει τη στάση του έναντι των δανειστών εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας σε περίπτωση που αυτοί αρνηθούν τη συζήτηση του ελληνικού χρέους εντός του έτους, όπως ορίστηκε στη συμφωνία του καλοκαιριού του 2015.


Ο Πρωθυπουργός, μάλιστα, δέχεται εισηγήσεις ακόμα και για προσφυγή στις κάλπες, αν το Βερολίνο επιμείνει στην έως τώρα -σθεναρή- στάση του η συζήτηση για το χρέος να πραγματοποιηθεί μετά τις γερμανικές εκλογές, δηλαδή στις αρχές φθινοπώρου του 2017.


Ο Αλ. Τσίπρας, όπως εκμυστηρεύεται στους συνομιλητές του, θεωρεί ως το μεγαλύτερο εμπόδιο του επόμενου διαστήματος για τις προοπτικές της κυβέρνησής του την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο 1,75% και 2,7% ανάπτυξη για το 2017. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα μπορέσει να διακηρύξει στη ΔΕΘ του επόμενου Σεπτεμβρίου πως βγάζει τη χώρα στις αγορές και εν συνεχεία την απαλλάσσει από το μνημόνιο.


Ο Πρωθυπουργός, ωστόσο, φέρεται πεπεισμένος πως σε καμμία περίπτωση οι στόχοι αυτοί δεν μπορούν να επιτευχθούν, εάν δεν υπάρξει συζήτηση για το χρέος εντός του έτους και δεν αποφασιστεί μείωσή του, που θα επιτρέπει χαλάρωση της λιτότητας το επόμενο διάστημα, αλλά και χαμηλότερα πλεονάσματα για το 2019 και το 2020 στο μεσοπρόθεσμο που θα κατατεθεί στη Βουλή αρχές του Νοεμβρίου, μαζί με το σχέδιο του Προϋπολογισμού.


 


Διαβάστε αναλυτικότερα:


http://www.real.gr/Files/Articles/Document/539280.pdf


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X