Τέλειο Κέικ με Σμέουρα!

<p><strong>Χρόνος προετοιμασίας:</strong><span> 60 λεπτά</span><br /><strong>Μερίδες:</strong><span> 8-10</span><br /><strong><span style="text-decoration: underline;"><br /></span></strong><strong><span style="text-decoration: underline;">Υλικά Συνταγής</span></strong><br /><br /><span>150 γρ κατεψυγμένα σμέουρα</span><br /><span>200 γρ βούτυρο αγελάδας</span><br /><span>190 ζάχαρη</span><br /><span>200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του</span><br /><span>ξύσμα από μισό λεμόνι ή 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας</span><br /><span>3 μεγάλα αυγά</span><br /><br /></p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Εκτέλεση Συνταγής</strong></span><br /><br /><span>Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε στο βούτυρο ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε καλά.</span><br /><br /><span>Παράλληλα σε ένα μπολ ρίχνουμε τα σμέουρα και μαζί 1-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε.</span><br /><br /></p>
<div class="separator"> </div>
<p><br /><strong>Tip:</strong><span> αν θέλετε πιο γλυκό αποτέλεσμα, μπορείτε να ρίξετε και μία γεμάτη κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη στα σμέουρα, μαζί με το αλεύρι.</span><br /><br /><span>Στη συνέχεια ρίχνουμε στον κάδο και το αλεύρι και χτυπάμε ελαφρά. Τον αφαιρούμε από μίξερ, προσθέτουμε τα σμέουρα και ανακατεύουμε με προσοχή με μία κουτάλα.</span><br /><br /><span>Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ με τα σμέουρα σε μία βουτυρωμένη παραλληλόγραμμη φόρμα, μήκους 30 εκατοστών.</span><br /><br /></p>
<div class="separator"> </div>
<p><br /><span>Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 175 °C για 45-55 λεπτά. Θα πρέπει να δοκιμάσετε με ένα ξυλάκι ή ένα μαχαίρι να τρυπήσετε το κέντρο του κέικ και να βγαίνει στεγνό.</span><br /><br /><span>Αφήνουμε το κέικ μέσα στην φόρμα του για 15 λεπτά να κρυώσει και μετά το αφαιρούμε από τη φόρμα.</span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span><a href="http://www.alwayshungry.gr">http://www.alwayshungry.gr</a></span></p>
<p><span><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα