Τούρτα-Μιλφέιγ!

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 8 άτομα<br /><strong>Προετοιμασία </strong>25 λεπτά<br /><strong>Αναμονή </strong>1 ώρα<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>15 λεπτά</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p><strong>Για τη βάση cannolo</strong><br />-150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις<br />-1 κουτ. σούπας κακάο<br />-60 γρ. ζάχαρη<br />-30 γρ. βούτυρο λιωμένο<br />-1 ασπράδι<br />-40 γρ. ξίδι λευκό<br />-2 πρέζες αλάτι<br />-2 πρέζες κανέλα<br /><strong>Για την κρέμα ανθότυρου</strong><br />-500 γρ. ανθότυρο<br />-200 γρ. ζάχαρη άχνη + λίγη ακόμα για το γαρνίρισμα<br />-200 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)<br />-1 βανιλίνη<br />-100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη<br />-80 γρ.  γλυκά κουταλιού (λεμόνι, περγαμόντο, κεράσι, σύκο) ψιλοκομμένα</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p><strong>Ετοιμάζουμε τη βάση: </strong>Ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομογενής μπάλα. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε δύο λαμαρίνες. Χωρίζουμε τη ζύμη στα 4, ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο, πάνω σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφήνουμε τους δίσκους της ζύμης να κρυώσουν.<br /><strong>Ετοιμάζουμε την κρέμα ανθότυρου:</strong> Τρίβουμε το ανθότυρο με τις άκρες των δαχτύλων μας μέσα σε μπολ και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα και τα γλυκά κουταλιού. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανιλίνη να γίνει σαντιγί και ανακατεύουμε το μείγμα απαλά με το ανθότυρο. Χωρίζουμε τη γέμιση στα 3. Στήνουμε εναλλάξ, μπισκότο, κρέμα, μπισκότο, κρέμα, μπισκότο, κρέμα, και τελειώνουμε με μπισκότο. Από πάνω πασπαλίζουμε με ελάχιστη ζάχαρη άχνη.</p>
<p><strong>Tip</strong> Η τούρτα αυτή είναι σαν το μιλφέιγ. Ιδανικά τη στήνουμε λίγο πριν την καταναλώσουμε γιατί δεν διατηρείται καλά στο ψυγείο για μέρες, επειδή πανιάζουν οι δίσκοι του cannolo. Ομως, διατηρείται πολύ καλά στην κατάψυξη.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr">http://www.thecookbook.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα