Πράσινη σαλάτα με μήλο και αμύγδαλα!

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Υλικά για</strong> 1 άτομο<br /><strong>Προετοιμασία </strong>30 λεπτά</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-3 φύλλα ραντίτσιο<br />-½ ματσάκι ρόκα<br />-2 καρδιές από σαλάτα ή μαρούλι<br />-1 χούφτα σταμναγκάθι<br />-1 μήλο πράσινο<br />-1 κουτ. σούπας αμύγδαλα ψιλοκομμένα<br />-1-2 κουτ. σούπας ξινομυζήθρα<br />-1 κουτ. σούπας κρουτόν<br /><strong>Για τη sauce</strong><br />-1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο<br />-½ κουτ. γλυκού μουστάρδα<br />-½ κουτ. γλυκού μέλι<br />-1-2 κουτ. σούπας balsamico λευκό<br />-αλάτι<br />-πιπέρι φρεσκοτριμμένο</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Πλένουμε τα φύλλα του ραντίτσιο και τα αφήνουμε για 20 λεπτά σε παγωμένο νερό για να αποβάλει την πικράδα του. Πλένουμε τη ρόκα, τη στεγνώνουμε και την κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Πλένουμε τις καρδιές μαρουλιού, τις στεγνώνουμε και τις κόβουμε με τα χέρια. Πλένουμε καλά το σταμναγκάθι και το αφήνουμε να στραγγίξει. Kόβουμε το πράσινο μήλο σε λεπτές φέτες χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα του. Bάζουμε σε μπολ όλα τα σαλατικά, τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε το μήλο σε φέτες, τα κρουτόν, τα αμύγδαλα και την ξινομυζήθρα. Pίχνουμε σε βάζο όλα τα υλικά της sauce και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομογενές μείγμα. Πριν σερβίρουμε, περιχύνουμε τη σαλάτα με τη sauce και, αν μας αρέσει, προσθέτουμε επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr">http://www.thecookbook.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα