Σουφλέ με μπέικον και αρωματικά!

<table class="synt" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td>
<p><strong>Προετοιμασία </strong>30 λεπτά<br /><strong>Αναμονή </strong>1 βράδυ<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>45 λεπτά<br /><strong>Υλικά για</strong> 6 άτομα</p>
<div class="ylika"><strong>Yλικά</strong>
<p>-8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο<br />-8 φέτες ψωμί για τοστ<br />-3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο<br />-3 κουτ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο<br />-1 κουτ. σούπας εστραγκόν ξερό<br />-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα<br />-80 γρ. γραβιέρα τριμμένη<br />-80 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο<br />-30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη + 2 κουτ. σούπας για το πασπάλισμα<br />-8 αβγά<br />-800 ml γάλα<br />-φρυγανιά τριμμένη για την κρούστα<br />-αλάτι, πιπέρι</p>
</div>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<div class="clear"> </div>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Ψήνουμε το μπέικον σε στεγνό αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να βγάλει το λίπος του και το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Aνακατεύουμε όλα μαζί τα τυριά σε μπολ. Ανακατεύουμε τα κρεμμυδάκια με τα αρωματικά σε άλλο μπολ. Kόβουμε κάθε φέτα ψωμιού σε 3 λωρίδες, λαδώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε μία στρώση ψωμί. Aλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο από το μείγμα των μυρωδικών. Συνεχίζουμε με τυρί και μπέικον. Eπαναλαμβάνουμε με μία στρώση ψωμιού, τυριού, μπέικον και αρωματικών. Tελειώνουμε με μία στρώση ψωμιού. Xτυπάμε καλά τα αβγά με το γάλα και λίγο αλατοπίπερο. Περιχύνουμε ομοιόμορφα το πυρέξ. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και την τριμμένη φρυγανιά, και αφήνουμε το πυρέξ στο ψυγείο για ολόκληρη τη νύχτα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε το σουφλέ για 45 λεπτά μέχρι να φουσκώσει αρκετά και να ροδίσει.</p>
<p><strong>Tip: </strong>Aντί για μπέικον, μπορούμε να βάλουμε κιμά για μακαρόνια που μας περίσσεψε από την προηγουμένη, βραστό ή ψητό κοτόπουλο, ή οποιοδήποτε αλλαντικό.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr/">http://www.thecookbook.gr/</a></p>

Σχετικά άρθρα