Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Όχι και στη δεύτερη αίτηση Τσοχατζόπουλου για αποφυλάκιση
Όχι και στη δεύτερη αίτηση Τσοχατζόπουλου για αποφυλάκιση  thumbnail

Όχι και στη δεύτερη αίτηση Τσοχατζόπουλου για αποφυλάκιση

Απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλε, για δεύτερη φορά, ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, που είναι καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό σε 20ετή κάθειρξη για παράνομες αμοιβές από την προμήθεια των υποβρυχίων και των TORM1.


Το δικαστήριο, χωρίς να ανακοινώσει στην παρούσα συνεδρίαση το σκεπτικό του, εκφώνησε την απόφασή του να μην κάνει δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που υπέβαλε ο πρώην υπουργός.


«Σήμερα δεν έχω δικαίωμα αλλά θα τα πούμε στην απολογία μου» ήταν η απάντηση του κ. Τσοχατζόπουλου μόλις άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου το οποίο διέκοψε τη συνεδρίασή του για τις 6 Οκτωβρίου οπότε και αναμένεται να ξεκινήσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων με πρώτη αυτή του θεωρούμενου ως βασικού κατηγορούμενου πρώην υπουργού.


Νωρίτερα στην πρότασή της η Εισαγγελέας Έδρας του δικαστηρίου ζήτησε από τους δικαστές να μην κάνουν δεκτή την αίτηση που υπέβαλε ο πρώην υπουργός για αναστολή εκτέλεσης της ποινής των 20 ετών που του έχει επιβληθεί πρωτόδικα, με το σκεπτικό ότι είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων αλλά και ύποπτος φυγής.


Σύμφωνα με την εκτίμησή της, αν ο πρώην υπουργός βγει από την φυλακή υπάρχει ο κίνδυνος "να τελέσει νέες πράξεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος". Απαντώντας στο αίτημα του κ. Τσοχατζόπουλου να αποφυλακιστεί με "βραχιολάκι", η Εισαγγελέας σημείωσε πως ο αιτών δεν εμπίπτει στις διατάξεις για το εν λόγω πιλοτικό πρόγραμμα καθώς ο ίδιος "θα μπορούσε με άλλα μέσα επικοινωνίας να οργανώσει τη διάπραξη και άλλων αδικημάτων".


Η Εισαγγελέας δέχθηκε το αιτιολογικό της αίτησης του πρώην υπουργού ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας που επιτείνονται στο περιβάλλον της φυλακής, πλην όμως όπως επεσήμανε "η βλάβη της υγείας του δεν είναι τέτοια που να μην μπορεί να ανατραπεί".


Αντίστοιχα η Εισαγγελέας ζήτησε να μην γίνει δεκτή ούτε η επίκληση από την πλευρά του κ. Τσοχαζόπουλου της ανατροφής του ανήλικου γιου του χωρίς την πατρική παρουσία, λέγοντας πως το αγοράκι "έχει τη φροντίδα της μητέρας του και των παππούδων του" και επομένως "η βλάβη που θα υποστεί δεν θα είναι ανεπανόρθωτη".


Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού, αντέκρουσαν την εισαγγελική πρόταση επικαλούμενοι ιατρική γνωμάτευση σύμφωνα με την οποία η ζωή του κ. Τσοχατζόπουλου κινδυνεύει. Επικαλέστηκαν επίσης ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με την οποία ο εντολέας τους εμφανίζει "αποφλοίωση του εγκεφάλου, πάθηση που οδηγεί τον άνθρωπο στο να έχει απώλεια στην καθημερινότητα του" και τόνισαν ότι η κατάστασή του χειροτερεύει από τις συνθήκες νοσηλείας στη φυλακή και επανέλαβαν ότι δεν είναι ύποπτος φυγής ούτε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων: "Δεν έχει την ιδιότητα του υπουργού πλέον, δεν έχει τη δυνατότητα να λάβει χρήματα από δωροδοκία… είναι 78 ετών… Ποια είναι τα άλλα εγκλήματα που θα διαπράξει ο κ. Τσοχατζόπουλος αν βρεθεί εκτός φυλακής; Δεν μας το λέτε κ. Εισαγγελέα όμως… Υπονοείτε ότι έχει εκατομμύρια στην αυλή του; Μας λέτε ότι αν βγει ο Τσοχατζόπουλος θα πάει στο χωράφι του να βρει τα θαμμένα χρήματα να τα πάρει και να αρχίσει να ξεπλένει… Ή θα μας πείτε καθαρά ότι πιστεύετε πως αυτός ο άνθρωπος έχει λεφτά και θα τα ξεπλύνει ή μην επικαλεστείτε κάτι τέτοιο ξανά. Είναι 78 ετών…".


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X