Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Η Ιταλία θα ζητήσει "ελαστικότητα 0,4% στο στόχο για το δημόσιο έλλειμμά της"
Η Ιταλία θα ζητήσει "ελαστικότητα 0,4% στο στόχο για το δημόσιο έλλειμμά της" thumbnail

Η Ιταλία θα ζητήσει "ελαστικότητα 0,4% στο στόχο για το δημόσιο έλλειμμά της"

«Η Ιταλία θα ζητήσει ελαστικότητα κατά 0,4% στο στόχο για το δημόσιο έλλειμμά της το 2017, ώστε να διαχειριστεί τις συνέπειες του σεισμού και του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος», δήλωσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.


Η επίσημη πρόβλεψη της κυβέρνησης της Ρώμης για το 2017, τοποθετεί την σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ στο 2,4% για φέτος και στο 2% για το επόμενο έτος. Γίνεται αναφορά, όμως, στην δυνατότητα αύξησης της τάξης κατά 0,4% για το 2017, εξαιτίας του κόστους διαχείρισης του προσφυγικού και του μεταναστευτικού, αλλά και της ανοικοδόμησης μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε την κεντρική Ιταλία στις 24 Αυγούστου. «Δεν πρόκειται για ένα αίτημά μας για νέα ευελιξία» είπε ο Ιταλός Πρωθυπουργός, αλλά για σαφείς «έκτακτες περιστάσεις».


Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ιταλικής κυβέρνησης, παράλληλα, το ΑΕΠ της χώρας θα αυξηθεί κατά 0,8% φέτος και κατά 1% το 2017, με εμφανή περιορισμό των αρχικών προβλέψεων. Σε ό,τι αφορά το δημόσιο χρέος, του χρόνου αναμένεται να διαμορφωθεί στο 132,2% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, ενώ για φέτος η πρόβλεψη αγγίζει το 132,8%.


Σε ό,τι αφορά τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2017, ο Ματέο Ρέντσι δήλωσε ότι «οι φόροι δεν θα αυξηθούν, θα υιοθετηθούν νέα μέτρα υπέρ της ανταγωνιστικότητας, δεν θα αποφασιστεί αύξηση του ΦΠΑ ενώ θα ενισχυθούν αισθητά οι επενδύσεις στον τομέα της δημόσιας υγείας».


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X