Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / "Η γερμανική κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο διάσωσης της Deutsche Bank"
"Η γερμανική κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο διάσωσης της Deutsche Bank" thumbnail

"Η γερμανική κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο διάσωσης της Deutsche Bank"

Η γερμανική κυβέρνηση και οι χρηματοπιστωτικές αρχές εκπονούν ένα σχέδιο διάσωσης για την Deutsche Bank στην περίπτωση που η τράπεζα δεν θα καταφέρει να αντλήσει από μόνη της κεφάλαια για να καλύψει τα υψηλά της έξοδα για δικαστικές διενέξεις, αναφέρει η εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα Die Zeit.


Σύμφωνα με το προσχέδιο, η Deutsche Bank θα μπορεί να πουλήσει στοιχεία ενεργητικού σε άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε τιμές που θα αμβλύνουν τις πιέσεις για την τράπεζα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.


Στην περίπτωση ακραίας ανάγκης, η γερμανική κυβέρνηση θα μπορούσε να αποκτήσει απευθείας ποσοστό 25%, σημειώνεται στο δημοσίευμα χωρίς να κατονομάζονται οι πηγές του.


Εκπρόσωπος της Deutsche Bank παρέπεμψε στη σημερινή συνέντευξη του Διευθύνοντος Συμβούλου Τζον Κράιαν στη γερμανική εφημερίδα Bild και διέψευσε το δημοσίευμα.


"Σε καμμία στιγμή δεν ζήτησα από την Καγκελάριο στήριξη. Ούτε υπαινίχθηκα κάτι τέτοιο", δήλωσε ο Κράιαν στην Bild αναφερόμενος σε άλλο δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο είχε ζητήσει τη στήριξη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ για την πιθανή επιβάρυνση των 14 δισεκ. δολαρίων για τη διευθέτηση έρευνας που διεξάγουν οι ΗΠΑ σχετικά με τα ομόλογα με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια.


Ένα τέτοιο αίτημα θα ήταν "εκτός συζήτησης για εμάς", παρατήρησε ο Κράιαν, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να καταλάβει για ποιο λόγο θα το "έλεγε κανείς αυτό".


Η γερμανική κυβέρνηση συνεχίζει να ελπίζει ότι η Deutsche Bank δεν θα χρειαστεί κρατική βοήθεια και ότι μέχρι στιγμής συζητούνται μόνο σενάρια για ενδεχόμενη διάσωση, επισημαίνεται στο δημοσίευμα της Die Zeit.


Η αρμόδια εποπτική αρχή του χρηματοπιστωτικού τομέα στη Γερμανία Bafin δεν επεξεργάζεται κάποιο έκτακτο σχέδιο για την Deutsche Bank, δήλωσαν σήμερα δύο πηγές με γνώση του θέματος.


H γερμανική κυβέρνηση "δεν ετοιμάζει κάποιο σχέδιο διάσωσης" για την Deutsche Bank, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα. "Τέτοιου είδους εικασίες δεν έχουν βάση", σημειώνεται ακόμη.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X