Σαρλίζ Θερόν: Η καλλονή πρώην μπαλαρίνα με τα δύσκολα παιδικά χρόνια που δεν είχε δόντια μέχρι τα 11, αλλά κατέκτησε το Χόλιγουντ

Ψηλή. Αδύνατη. Ξανθιά. Η Σαρλίζ Θερόν είναι αδιαμφισβήτητα η ερωτική φαντασίωση πολλών. Ικανή να προσαρμόζεται σε οποιαδήποτε συνθήκη απαιτηθεί για ένα ρόλο, ξέρει να «μαγνητίζει» τα βλέμματα όπου κι αν βρεθεί.

Λίγο οι πρόσφατες δηλώσεις της ότι δεν της ζητούν εύκολα ραντεβού, λίγο τα σχόλια που δέχτηκε για το παιδί κι ότι τελικά δεν είναι αγόρι αλλά κορίτσι, «σκαρφάλωσε» δειλά δειλά στα σκανδαλοθηρικά περιοδικά και τα gossip… πηγαδάκια για το τι τελικά γίνεται στη ζωή της.

Δεν είναι λίγοι, πάντως, εκείνοι οι καχύποπτοι που την κατηγόρησαν για επικοινωνιακό τρικ μιας και κυκλοφορεί η ταινία της «Long Shot» με τον Σεθ Ρόγκεν σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Λεβίν. Τι ανάγκη έχει, όμως, η Σαρλίζ για τέτοια «παιχνίδια» δεδομένου ότι κάθε χρόνο κάνει και μια ταινία; Ή μήπως έχει;

https://www.instagram.com/p/BvuknpDH1hx/

«Φάντασμα» η προσωπική της ζωή

Στην πρεμιέρα της νέας της ταινίας «Long Shot», η όμορφη Νοτιοαφρικανή ηθοποιός δήλωσε πως είναι μόνη της, περιμένοντας κάποιον να την ζητήσει σε ραντεβού! «Είμαι single εδώ και περίπου 10 χρόνια, δεν είναι και πολλά. Απλώς περιμένω κάποιον να έρθει. Είμαι διαθέσιμη, όσο κι αν σοκάρει αυτό», δήλωσε στην κάμερα του ET Canada.

Μια εβδομάδα μετά- περίπου- «ξαναχτύπησε» με αποκάλυψή της στο KTLA-TV. Εκεί παραδέχτηκε ότι «υπάρχουν κάποια καλά» μετά τη δήλωση της, αφήνοντας να εννοηθεί ότι… αρχίζουν και την προσέχουν λίγο παραπάνω. Και τώρα «ταράζει» ξανά τα νερά, αναφερόμενη στο φύλο του παιδιού της.

https://www.instagram.com/p/BuUPqU8nXXL/

«Νόμιζα ότι ήταν αγόρι αλλά όταν ήταν 3 ετών με κοίταξε στα μάτια και μου είπε, Μαμά δεν είμαι αγόρι. Ο ρόλος μου ως γονέας είναι να χαίρομαι για εκείνες και να τις αγαπώ. Θα εξασφαλίζω όλα όσα χρειάζονται ώστε να γίνουν αυτό που θέλουν εκείνες». Η Θερόν υιοθέτησε τα παιδιά της πριν από μια πενταετία περίπου (Jackson το 2012 και August το 2015).

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια

Γεννημένη σε μια φάρμα έξω από την περιοχή Benoni στη Νότιο Αφρική, τα παιδικά της χρόνια δεν χαρακτηρίζονται και ιδιαίτερα ειδυλλιακά. «Δεν είχα δόντια μέχρι τα 11 επειδή είχα ίκτερο και όταν ήμουν μικρή έπαιρνα πολλά αντιβιοτικά. Έπρεπε να μου τα αφαιρέσουν. Οπότε δεν είχα ποτέ δόντια μωρού», είχε φανερώσει σε συνέντευξή της.

https://www.instagram.com/p/BuzkiFsnwdW/

Ο Γάλλος πατέρας της ήταν μέθυσος και βίαιος, με αποτέλεσμα η μητέρα της να τον πυροβολήσει όταν ήταν σε άμυνα. «Δεν ξέρουν πώς να ανταποκριθούν οι άνθρωποι σε κάτι τέτοιο όταν τους το λες. Και δεν ήθελα να είμαι το θύμα. Πάλευα με αυτό για πολλά χρόνια μέχρι που ξεκίνησα θεραπεία». Και συνέχισε: «Νόμιζα πως ο θάνατος μπροστά μου με είχε επηρεάσει αλλά τελικά ήμουν εντάξει με αυτό».

Εκείνο που φαίνεται να έπαιξε σημαντικό ρόλο ήταν η ανασφάλεια και η έλλειψη στοργής του να μεγαλώνει κανείς σε ένα τέτοιο περιβάλλον. «Αυτό επέδρασε πάνω μου και στην ενήλικη ζωή μου. Αυτή η καθημερινότητα, το να ζεις με ένα αλκοολικό στο ίδιο σπίτι και να μην ξέρεις τι θα ακολουθήσει».

https://www.instagram.com/p/Bt1rTqIHfFy/

Παράδειγμά της η μητέρα της

«Έχω μια υπέροχη μητέρα. Αποτελεί τεράστια πηγή έμπνευσης για μένα. Μια μητέρα που ποτέ δεν είχε κάνει κάποια θεραπεία και το αντιμετώπισε άψογα. Ήθελε να με γλιτώσει από αυτή την κατάσταση. Η φιλοσοφία της είχε ως εξής: Η κατάσταση είναι άθλια. Αναγνώρισέ το αυτό. Και τώρα κάνε μια επιλογή. Θα βουλιάξεις ή θα μάθεις να κολυμπάς;», είχε τονίσει στο People Entertainment, πριν από δύο χρόνια περίπου.

«Και οι δύο μας αντιμετωπίσαμε εκείνη τη νύχτα όσο καλύτερα γίνεται. Πάντως και οι δύο μας πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τη ζωή που είχαμε. Και αυτό είναι που δεν καταλαβαίνουν οι άνθρωποι. Δεν είναι απλά μια νύχτα», συμπλήρωσε για τη Γερμανίδα μητέρα της, Γκέρντα, η οποία δεν καταδικάστηκε για αυτό που έκανε.

https://www.instagram.com/p/BsrIjbRn6SH/

Από μπαλαρίνα, ηθοποιός

Έχοντας σπουδάσει μπαλέτο, αποφάσισε να φύγει για την Ευρώπη και μετά για τις ΗΠΑ το 1994. Τελικά βρήκε δουλειά στα μπαλέτα Joffrey της Νέας Υόρκης. Παράλληλα, εργάστηκε ως μοντέλο, έχοντας τις ιδανικές αναλογίες. Η καριέρα της, ωστόσο, ως χορεύτρια έληξε άδοξα λόγω ενός τραυματισμού στο γόνατο.

Τον χώρο του θεάματος αρνήθηκε να εγκαταλείψει και στα 18 της προσπάθησε να ασχοληθεί με την υποκριτική στο Λος Άντζελες, ύστερα από παρότρυνση της μαμάς της. Κι είχε δίκιο! Σε λιγότερο από ένα χρόνο κατάφερε να πάρει τον πρώτο της ρόλο αν και δεν έπρεπε να αρθρώσει ούτε λέξη.

https://www.instagram.com/p/Bq-T4RsHkvb/

Όσο για το πώς κατάφερε να πάρει τον ρόλο, όλα οφείλονται στον δυναμισμό και τα νεύρα της. Ο ατζέντης που της έδωσε την κάρτα του, εντυπωσιάστηκε από το παρουσιαστικό και τον τρόπο με τον οποίο διαμαρτυρήθηκε σε μια τράπεζα, όταν της αρνήθηκαν την εξαργύρωση μιας επιταγής της μητέρας της.

Λατρεύει να… μεταμορφώνεται

Δεν είναι πολλοί εκείνοι οι ηθοποιοί που και θέλουν και μπορούν να «μεταμορφωθούν». Και σίγουρα η Σαρλίζ Θερόν ανήκει στην κατηγορία εκείνων που δεν δυσκολεύεται να αλλάξει την εικόνα της και να «παίξει» με την εμφάνισή της. Περίπου 20 κιλά ως Aileen Wuornos στο «Monster», ξυρισμένο μαλλί ως Imperator Furiosa στο «Mad Max: Fury Road», ξανά 13 κιλά ως Marlo Moreau στο «Tully».

https://www.instagram.com/p/Bn6wy09n1Sm/

Ποτέ, όμως, δεν απαρνήθηκε τη σέξι πλευρά της καθώς πρόκειται για μια γυναίκα που ξέρει πως να γοητεύει ακόμα και με το βλέμμα της. Το 1999 μπήκε στο εξώφυλλο του Vanity Fair το οποίο την χαρακτήρισε ως τη «λευκή, σέξι Αφροδίτη». Μετά από αυτό, δεν άργησε και το εξώφυλλο για το Playboy.

Και το Όσκαρ δεν άργησε να έρθει

Μέσα σε μια δεκαετία, κατέκτησε το πρώτο της Βραβείο Όσκαρ για την ερμηνεία της στην ταινία «Monster», στην οποία υποδύθηκε μια υπέρβαρη πόρνη – δολοφόνο. Πρόκειται για τη δεύτερη ηθοποιό που τιμήθηκε με Όσκαρ, μετά από γυμνή φωτογράφιση στο περιοδικό Playboy (1999). Πρώτη ήταν η Κιμ Μπάσινγκερ.

https://www.instagram.com/p/BhxNKTwgqib/

Ένα χρόνο αργότερα, το 2005, απέκτησε το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ, ενώ συχνά πυκνά φιγουράρει σε λίστες ως η πιο όμορφη γυναίκα ή η πιο ερωτική.

«Πλούσια» η ερωτική της ζωή

Από το πλευρό της έχουν… παρελάσει μερικές από τις πιο γνωστές προσωπικότητες του Χόλιγουντ και της διεθνούς σκηνής. Το 2001 χώρισε από την 3χρονη σχέση της με τον τραγουδιστή Stephan Jenkins. Μάλιστα, στο «Out of the Vein» ξετύλιγε όλα όσα ένιωθε για τον χωρισμό τους.

Στη συνέχεια, έκανε σχέση με τον ηθοποιό Stuart Townsend. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας «Trapped». Ζούσαν μαζί και στο Λος Άντζελες και στην Ιρλανδία, μέχρι που χώρισαν το 2010. Έμεινε μόνη της για τρία χρόνια ώσπου άνοιξε στη ζωή της το… κεφάλαιο με τον γνωστό ηθοποιό Σον Πεν. Μάλιστα, είχαν αρραβωνιαστεί το 2014 αλλά ένα έτος μετά χώρισαν.

https://www.instagram.com/p/BVzsgYBAtkn/

«Είχαμε μια σχέση και ξαφνικά έπαψε να λειτουργεί γι’ αυτό και οι δύο αποφασίσαμε να χωρίσουμε. Αυτό ήταν», εξήγησε. Από την άλλη πλευρά, όμως, τα χιλιάδες περιοδικά ήθελαν εκείνη να ευθύνεται για τη λήξη στο ειδύλλιό τους. Όπως δημοσίευαν, φαίνεται πως απέφευγε και αγνοούσε επίμονα τα μηνύματα και τις κλήσεις του τότε συντρόφου της, στο τέλος της σχέσης τους.

Έντονη η φιλανθρωπική της δράση

Το «Charlize Theron Africa Outreach Project» (CTAOP) δημιουργήθηκε το 2007. Στόχος της να υποστηρίξει τη νεολαία στην Αφρική και να παλέψει κατά του HIV/AIDS. Το 2008, βραβεύτηκε και από τον ΟΗΕ.

https://www.instagram.com/p/BS2baQLgT1Y/

«Έχεις αποδείξει πολλές φορές ότι βοηθάς στη βελτίωση της ζωής γυναικών και παιδιών στη Νότιο Αφρική, ενώ έχεις παλέψει και κατά της βίας σε γυναίκες και κορίτσια», είχε δηλώσει ο Μπαν Κι-Μουν, Γενικός Γραμματέας του οργανισμού.

Εξάλλου, η γοητευτική ηθοποιός έχει φωνάξει και έχει παρελάσει πολλάκις υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών. Το 2009, πάντως, έφτιαξε και ένα περιορισμένης κυκλοφορίας, unisex παπούτσι το οποίο ήταν φτιαγμένο από βίγκαν υλικά.

«Θέλω να ζω σε μια χώρα που όλοι έχουμε ίσα δικαιώματα. Δεν θέλω να παντρευτώ γιατί φαίνεται πως είναι ένα δικαίωμα μονόπλευρο. Έχω τόσους φίλους ομοφυλόφιλους που θέλουν να παντρευτούν. Και είναι άδικο να μην μπορούν».

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σαρλίζ Θερόν: «Νόμιζα ότι το παιδί μου ήταν αγόρι αλλά τελικά είναι κορίτσι»

Σαρλίζ Θερόν: Είναι ακόμα ελεύθερη ή… τη ζήτησε κάποιος σε ραντεβού;

Σον Πεν: Ο αντισυμβατικός ηθοποιός με τα 2 Όσκαρ- Ο γάμος με τη Μαντόνα και οι φήμες για κακοποίηση, η Σαρλίζ Θερόν και η συνέντευξη από τον μεγαλύτερο βαρόνο ναρκωτικών

Ελ Τσάπο: O βαρόνος των ναρκωτικών που ξεκίνησε να διακινεί από τα 15 – Οι 2 αποδράσεις, η δωροδοκία του πρώην προέδρου του Μεξικού και η συνέντευξη στον Σον Πεν

Σχετικά άρθρα